ÇEŞME FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR KORTEJ İLE BAŞLADI

ÇEŞME FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR KORTEJ İLE BAŞLADI

Çeşme’de her yıl düzenlenen festival bu sene de ‘90’larda Çeşme’ temasıyla görkemli bir kortej ile başladı.

İzmir’in turizm lokomotifi, güzel ve Ege’nin incisi ilçesi Çeşme’nin büyüleyici atmosferinde, kurtuluşunun 102’inci yıldönümünde, bu yıl 4 gün sürecek ve  bir kez daha kültür, sanat ve müzik dolu günler yaşanacak festivali, görkemli bir kortej ile başladı.

90’larda Çeşme temasıyla başlayan Çeşme Festivali Kortej yürüyüşü Belediye Başkanı Lal Denizli’nin; çocuklar, sporcular, klasik otomobiller, müzik gurupları, motorlu gruplar, STK’ların katılımıyla Teos Liman kavşağında başlayıp Çeşme Belediyesi’nin bulunduğu tarihi Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Halk konserlerinin de yapılacağı sahnelerin kurulduğu bu alanda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, halk oyunları ekibi gösterileriyle devam etti. Gösterilerin ardından söyleşi ve konsere geçildi.

Dou Blue Konserinde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli,  “Çeşme Festivalimizin büyüleyici atmosferinde, piyano sanatçısı Mustafa Boran Durgun ve viyola sanatçısı Ayşegül Ercan’ın klasik müzik eşliğinde sundukları unutulmaz performansla keyifli bir akşam geçirdik.

Tüm komşularımıza katılımları için teşekkürler! Bir sonraki etkinliğimizde buluşmak dileğiyle!” Dedi.

 

13-16 Eylül 2024 tarihleri arasında sürecek olan Çeşme Festivali, 90’ların coşkusunu yeniden canlandırarak unutulmaz bir deneyim sunmayı vaat ediyor. Çeşme’nin tarihi ve doğal güzellikleri eşliğinde dört gün sürecek festival, dopdolu programıyla yerli ve yabancı turistleri bir araya getirecek.

Festivalde 90’lar Rüzgarı: Müziğin Unutulmaz İsimleri Sahne Alıyor

Çeşme Festivali’nin bu yılki teması, 90’ların unutulmaz enerjisini yeniden yaşatmak. Bu doğrultuda festival boyunca nostalji dolu anlar yaşanacak ve Türkiye’nin en sevilen sanatçıları sahne alacak.

PROĞRAMLAR

14 Eylül’de Ceylan Ertem, benzersiz sesiyle Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

15 Eylül’de ise Ezginin Günlüğü, Alaçatı’da nostalji rüzgarları estirerek dinleyicilere 90’lı yılların eşsiz melodilerini sunacak.

16 Eylül’de de Yeni Türkü, festivalin kapanış gecesinde sahne alarak müzik dolu günlere yakışır bir final yapacak.

Her üç konser de saat 20:30’da başlayacak ve tüm etkinlikler ücretsiz olarak katılımcılara sunulacak. Çeşmeliler ve Çeşme’yi ziyaret eden herkes, bu eşsiz müzik ziyafetinin tadını çıkarma fırsatına sahip olacak.

 

Festivalin İlk Günü: Kortej ve Kültürel Etkinlikler

102’inci kurtuluşu yıl dönümünde Çeşme Festivalin açılışı 13 Eylül Cuma günü saat 17:30’da festival kortej ile Çeşme Marina’dan başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na da son buldu. Kortejin ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Halk oyunları gösterisiyle devam eden bu tören, festivalin resmi açılışını da simgeliyor.

Aynı gün saat 18:30’da ‘90’larda Çeşme’ temalı bir söyleşi gerçekleştirildi. Bu söyleşide Çeşme’nin geçmiş yıllardaki sosyal yapısı, kültürü ve yaşam tarzı konuşulacak. Konuşmacılar arasında yer alan Erdener Kavalcı, Orhan Belge ve Ahmet Güler, dinleyicilere Çeşme’nin eski günlerini hatırlatacak.

Çeşme’nin Tarihi ve Kültürel Zenginliği Festivale Damga Vuruyor

Çeşme Festivali yalnızca müzik ve eğlenceden ibaret değil, aynı zamanda Çeşme’nin zengin tarihini ve kültürel mirasını da gözler önüne seriyor. 14 Eylül Cumartesi günü saat 17:30’da Zeliha Begöz’ün katkılarıyla düzenlenen ‘ÇESFOD Geçmişten Günümüze Çeşme’ adlı fotoğraf sergisi, ziyaretçilere Çeşme’nin farklı dönemlerine ışık tutacak.

Bu serginin ardından çocuklar için özel olarak düzenlenen ‘90’larda Çocuk Olmak’ atölyesi, 90’lı yıllarda çocuk olmanın getirdiği oyun kültürünü yeniden canlandıracak. Çeşme Kent Müzesi’nin arka alanında düzenlenen bu atölye, çocuklara unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

PROĞRAMIN DETAYLARI

13 Eylül Cuma

17:30 Festival Korteji (Çeşme Marina Şeker Market kavşağından, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na)

18:00 Atatürk Anıtına Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, Halk Oyunları Gösterisi (Çeşme Cumhuriyet Meydanı)

18:30 Söyleşi ‘90’larda Çeşme’ (Konuşmacılar: Erdener Kavalcı, Orhan Belge, Ahmet Güler

Yer: Aya Haralambos Kültür Merkezi)

20:30 Konser – Duo Blue (Çeşme Cumhuriyet Meydanı)

14 Eylül Cumartesi

17:30 Fotoğraf Sergisi ‘ÇESFOD Geçmişten Günümüze Çeşme’ (Zeliha Begöz – Aya Haralambos Kültür Merkezi)

18:00 Çocuk Oyun Atölyesi ‘90’larda Çocuk Olmak’ (Çeşme Kent Müzesi’nin Arka Alanı)

18:30 Söyleşi ‘Geçmişten Günümüze Çeşme’de Yemek Kültürü’ (Konuşmacılar: Rifat Yurttas, İsabet Barutçuoğlu – Aya Haralambos Kültür Merkezi)

20:30 Konser – Ceylan Ertem (Çeşme Cumhuriyet Meydanı)

15 Eylül Pazar

16:30 Kokteyl ‘Alaçatı’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yılı’ ( Çeşme Belediyesi Alaçatı Ek Hizmet Binası Sergi Salonu)

17:00 Resmi Tören (Atatürk Büstüne Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı,  Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin Konuşması, Öğrencilerin Şiir Okuması, Halk Oyunları Gösterisi – Alaçatı Atatürk Anıtı)

17:30 Kortej (Çeşme Belediye Bandosu Eşliğinde Şehitlik Anıtına Kadar Kortej Yürüyüşü, Şehitlik Ziyareti ve Anıta Karanfil Sunulması)

18:00 Çocuk Oyun Atölyesi ‘90’larda Çocuk Olmak’ (Alaçatı Cumhuriyet Meydanı Çim Alan)

20:30 Konser – Ezginin Günlüğü (Alaçatı Amfi Tiyatro Yanı Otopark Alanı)

16 Eylül Pazartesi

10:00 Kortej (Sıdıka Kelami Ertan Ortaokulu’nun önünden başlayarak Çeşme Cumhuriyet Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü)

10:30 Resmi Tören (Atatürk Büstüne Çelenk Sunumu, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin Konuşması, Öğrencilerin Şiir Okuması, Halk Oyunları Gösterisi – Çeşme Cumhuriyet Meydanı)

11:30 Kokteyl ‘Çeşme’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 102. Yılı’ (Çeşme Cumhuriyet Meydanı Çeştur Kafe Önü)

18:30 Söyleşi ‘Geçmişten Günümüze Çeşme’nin Tarihi ve Sosyal Yapısı’ (Konuşmacılar: Mehmet Çulum, Ahmet Güler, Engin Önen, İbrahim Topal – Aya Haralambos Kültür Merkezi)

20:30 Konser – Yeni Türkü (Çeşme Cumhuriyet Meydanı)

Alaçatı’nın Kurtuluş Yıldönümü ve Ezginin Günlüğü Konseri

15 Eylül Pazar günü, Alaçatı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlanacak. Saat 16:30’da kokteyl ile başlayacak bu özel gün, resmi tören ve halk oyunları gösterileriyle devam edecek. Alaçatı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla gerçekleştirilecek resmi törenin ardından katılımcılar, Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde düzenlenecek korteje katılabilecek.

 

Akşam saatlerinde ise Ezginin Günlüğü, Alaçatı Amfi Tiyatro yanındaki otopark alanında sahne alarak festivalin bir diğer büyük konserini gerçekleştirecek. Ezginin Günlüğü’nün nostaljik şarkıları, Alaçatı’nın eşsiz atmosferiyle birleşecek ve katılımcılara büyüleyici bir müzik ziyafeti sunacak.

 

Festivalin Son Günü: Çeşme’nin Kurtuluşu ve Yeni Türkü İle Unutulmaz Kapanış

16 Eylül’de Çeşme’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı kutlamaları çerçevesinde, sabah saatlerinde düzenlenecek resmi törenler ve söyleşilerle festivalin son günü başlıyor. Festivalin finali ise müzik dünyasının efsanevi grubu Yeni Türkü ile yapılacak. Saat 20:30’da başlayacak bu unutulmaz konser, Çeşme Cumhuriyet Meydanı’nda festival coşkusunu zirveye taşıyacak.

ÇEŞME FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR KORTEJ İLE BAŞLADI
ÇEŞME FESTİVALİ GÖRKEMLİ BİR KORTEJ İLE BAŞLADI

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir