BiR MİLLETİN KURTULDUĞU GÜNDÜR 9 EYLÜL

BiR MİLLETİN KURTULDUĞU GÜNDÜR 9 EYLÜL

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli 9 Eylül mesajı yayımladı.

Kestelli, “Bugün, 9 Eylül; Güzel İzmir’imizin kurtuluş günü.

9 Eylül sadece bir kentin değil, bir milletin kurtuluş günüdür… Yeryüzünde, işgal edildiği gün gazeteci Hasan Tahsin’in sıktığı kurşunla kurtuluş mücadelesini başlatan, işgalin bittiği gün Kurtuluş Savaşı’nı bitiren dünyadaki tek şehirdir İzmir…

İzmir, henüz Cumhuriyet  kurulmadan bu güzel kentte düzenlenen İktisat Kongresi ile Genç Cumhuriyetin kalkınmasında öncü rol üstlendiği gibi, bugün de ülkemizin gelişimi için kilit rol oynamaya, ülkemizin itici gücü olmaya devam ediyor.

İzmir olarak bugün de tarımdan nitelikli üretime, Ar-Ge’den eğitimli iş gücüne kadar pek çok alanda bayrak kent olma özelliğimizi sürdürüyor; bize bırakılan bu kutsal mirasa layık olmaya gayret ediyoruz. Tarihten aldığımız sonsuz güçle daha çok çalışıyor, üretiyor ve hem kentimize hem de ülkemize katma değer sağlamaya devam ediyoruz.

Bu vesileyle, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yıldönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyor; başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarının önünde minnet ve şükranla eğiliyoruz.

Işınsu Kestelli – İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı” Şeklinde ifadelere yer verdi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir