HANİ ORMAN OLARAK KALACAKTI!

HANİ ORMAN OLARAK KALACAKTI!

YAMANLAR BÜYÜK YANGININ 15 GÜN SONRASI ALINMASI KAFALARI KARIŞTIRDI

HANİ YAMANLAR ORMAN OLARAK KALACAKTI!

Yamanlar Dağı’nda başlayan büyük orman yangınından ay bile geçmeden bazı yerleri ormanlık alandan çıkarıldı.

İzmir’de Karşıyaka Yamanlar Dağı’nda başlayan ve Bayraklı, Çiğli Bornova ve Manisa’yı da etkileyen 14 Ağustos’ta başlayan 17 Ağustos’ta kontrol altına alınan orman yangınlarında 4400 hektar orman alanı etkilenmişti. 31 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayınlanan kararla Bayraklı’da yüzlere değişik alanda on binlerce metrekarelik orman alanı orman alanı dışına çıkarıldığı öğrenildi.

 

ORMAN KANUNU’NUN 16’IN MADDESİ’NE GÖRE KARAR VERİLDİ

 

Resmi Gazete’de yayınlanan kararda, “İzmir ilinde bulunan bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılması hakkındaki kararın yürürlüğe konulmasına 6831 sayılı Orman Kanunu’nun ek 16’ıncı maddesi gereğince karar verilmiştir. İzmir ile Bayraklı ilçesinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların orman sınırları dışına çıkartılmasına karar verilmiştir. Birinci fırka kapsamında orman sınırları dışına çıkartılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında ve Hazinenin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğünce orman tesis etmek üzere tahsis yapılır” ifadeleri dikkat çekti.

Vatandaşlar da böylesi karara tepki gösterdi, “Hani böyle güzelim orman alanları orman olarak kalcaktı! Kimlerin ne için yaktığı, milyonlarca canlının katlediği, ağaçları bitkilerin yandığı ortaya çıktı.” Şeklinde ifadelere yer verdi.

HANİ YAMANLAR ORMAN OLARAK KALACAKTI!
HANİ YAMANLAR ORMAN OLARAK KALACAKTI!

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir