Site icon İntroHaber

“Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Kapatılmasın” Çığlığı

“Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Kapatılmasın” Çığlığı

1985 yılında İzmir’de hizmet vermeye başlayan Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi, yaklaşık 40 yıldır İzmir’in en önemli sağlık kuruluşlarından biri olmuştur.

Ancak İzmir Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Bozyaka Hastanesi, sağlık personelinin başka hastanelere yönlendirilmesi nedeniyle zor günler geçirmektedir.

Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışan personel, aidiyet duygusunu kaybederek, aile ve sosyal yaşamlarında olumsuz etkilerle karşı karşıya kalmıştır.

Bir devlet hastanesinin kurulup vatandaşlar tarafından benimsenmesi ve kurumsal hafızanın oluşması, kısa sürede gerçekleşebilecek bir durum değildir.

Ancak şehir hastanelerinin açılmasıyla birlikte pek çok ilde mevcut hastaneler ya kapatılmış ya da Bozyaka Hastanesi gibi işlevsiz duruma getirilmiştir.

Hastane Var, Doktor Yok; Doktor Var, Malzeme Yok

Bozyaka Hastanesi, bir eğitim ve araştırma hastanesi olmasına rağmen, asistan doktorlar uzmanlık eğitimi için yıllarca Tepecik ve Yeşilyurt hastanelerine gitmek zorunda kalmıştır.

Bu süreçte hastanenin çalışma saatleri daraltılmış, hafta sonları ve gece acil hizmet verememesi nedeniyle hastalar özel hastanelere yönlendirilmiştir iddialarını da gündeme gelmiştir

Bozyaka Hastanesi’nde, doktor ve sağlık personeli eksikliği nedeniyle hizmet verilemez hale getirilirken, ameliyatlar malzeme yokluğu bahanesiyle yapılamamaktadır.

Bir dönem hastanenin malzemelerinin başka hastanelere kamyonlarla taşındığı da iddia edilmektedir.

Tüm bu süreçler, Bozyaka Hastanesi’nin kapatılmaya çalışıldığı algısını güçlendirmektedir.

“Hastanemiz Yenilensin, Ancak Kapatılmasın”

İzmir’de depreme dayanıksız 12 devlet hastanesinden biri olan Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yenilenmesi gerektiği vurgulanmaktadır.

Ancak bu yenileme sürecinin, hastanenin tamamen yıkılıp 3-5 yıl sürecek bir şekilde yapılması yerine, blok blok yenilenerek kurumsal hafızanın korunması önerilmektedir.

Birlik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, “Bozyaka Hastanesi, İzmir’e ve Ege Bölgesi’ne yıllardır hizmet vermiş bir hastanedir ve kesinlikle kapatılmamalı ya da atıl duruma düşürülmemelidir. Hastane acilen doktor ve personel takviyesi yapılarak hizmete devam etmelidir,” diyerek hastanenin yeniden eski işlevine kavuşturulması gerektiğini belirtti.

BİRLİK SAĞ SEN DEN “Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi Kapatılmasın” Çığlığı
Exit mobile version