Site icon İntroHaber

HASTANE YEMEKHANELERİ NEDEN KAMULAŞTIRILMIYOR!

HASTANE YEMEKHANELERİ NEDEN KAMULAŞTIRILMIYOR!

DEVLET HASTANESİ YEMEKLERİ YENİLMİYECEK HALDE Mİ?

Devlet Hastaneleri şimdilerde yemek problemleriyle gündemde

Devlet Hastanelerindeki Yemekhane Sorunları Giderek Artıyor

Birlik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran’dan Devlet Hastanesi Yemekleriyle ilgili Önemli Açıklama yaptı

Devlet hastanelerindeki yemek hizmetleriyle ilgili sorunlar giderek artarken, Birlik Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, bu konuda çarpıcı bir basın açıklaması yaptı.

Boran, hastane yemeklerinin artık yenilemeyecek hale geldiğini belirterek, bu durumun sağlık çalışanlarının ve hastaların sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Boran, özellikle İzmir’deki hastanelerde yaşanan olaylara dikkat çekti.

22 Ağustos’ta Ödemiş, Bayındır ve Beydağ hastanelerinde görev yapan personelde, verilen yemekten kaynaklandığı düşünülen çok sayıda ishal vakasının görüldüğünü belirtti.

Ayrıca açıklamada Torbalı Devlet Hastanesi’nde çorbanın içinde kurtların çıkması nedeniyle çorbanın imha edildiğini ve yemek şirketine ceza kesildiğini de iddialar arasında yer aldı.

Menemen, Aliağa ve Foça devlet hastanelerinde ise öğle yemeğinin saat 12:00’de verilmesi gerekirken, yemeklerin saat 13:00-13:30 arasında dağıtılmaya başlanmasının sağlık hizmetlerinin aksamasına yol açtığını ifade eden Boran, genel olarak hastane yemeklerinin doyurucu, hijyenik ve kaliteli olmadığını belirtti.

Boran, sağlık çalışanlarına verilen yemek hizmetinin bu denli yetersiz olmasının, çalışanlara verilen değeri açıkça ortaya koyduğunu söyledi.

Ayrıca aynı yemeklerden hastanede yatarak tedavi gören hastaların da faydalandığını hatırlattı.

Devlet hastanelerinde yemek sorununun bitmeyeceğine işaret eden Boran, Sağlık Bakanlığı’nın yemek hizmetlerini acilen kamulaştırması gerektiğini savundu.

Hastanelerde sunulan yemeklerin, hastanelerin kendi mutfaklarında, kendi personelleri tarafından yapılmasının önemine dikkat çeken Boran, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun bu sorunu çözeceğine inandığını belirtti.

Berna Boran’ın bu açıklaması, devlet hastanelerindeki yemek hizmetlerinin durumu hakkında önemli bir uyarı niteliği taşıyor

Exit mobile version