EN İYİ BARDACIK PAYAMLI’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

EN İYİ BARDACIK PAYAMLI’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

“En iyi bardacık ödülleri sahiplerini buldu”

İzmir’in Güzelbahçe Belediyesi 10. Payamlı Bardacık Festivali’ni düzenledi.

İki gün süren festvalde, En iyi bardacık ödülleri sahiplerini buldu.

10.kez düzenlenen Payamlı Bardacık Festivali büyük bir coşku ve kalabalığa sahne oldu.

Festivalde, TEMAD Halk oyunları ekibi, İğne Halk oyunları ekibi, öğrencilerin Nasreddin Hoca fıkralarından kesitleri canlandırdığı Tiyatro gösterileri, mahalli sanatçıların seslendirdiği  şarkılar, türküler, şiirler büyük beğeni aldı.

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, belediyeye ait tarım arazilerini toprak reformu için Payamlı ve Küçükkaya Köyü’nün kullanımına açacaklarını söyledi.

Başkan Günay,” Payamlı’da 29 tane tapumuz var. 85 dönüm bize geçen yer var. Biz bunu bir kısmını kullanıyoruz, bir kısmını kullanamıyoruz. Payamlı’da oturan işi olmayan, bağı bahçesi olmayan herkese bu malları geri iade edeceğiz. Kullanımları için vereceğiz. Onlar kendiler kullansınlar, kendiler eksin biçsinler. Payamlı’lara şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Festivalin açılış törenine ev sahipli Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay’ın yanı sıra;  CHP önceki dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Gaziemir Belediye Başkanı Ünal Işık, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Beydağı Belediye Başkanı Şakir Başaran, Malatya Kadın Koları İl Başkanı Nezahat Aydın, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Özlem Ünsal, izmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılınç, Narlıdere Belediye Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, İlçe Yönetimi, Kadın ve Gençlik Kolları başkanları, Meclis üyeleri, Payamlı Muhtarı Ali Kubilay, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

” Köylüye nutuk çekilmez, köylü dinlenir”

Köylülere nutuk çekmeden sohbet edilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Günay, “Türkiye’nin gerçek sahibi ve efendisi gerçek üreticisi olan, bu ülkenin gerçekten ana damarı ve temeli olan köylülere, nutuk çekilmemeli. Köylülerle oturup sohbet edilmeli. Köylüler ile oturup sohbet ettiğinizde onların bir evladı oluyorsunuz, bir kardeşi, ağabeyi oluyorsunuz. Gerçekten onlar bir kütüphane. Hayatlarını, emeklerini, bilgilerini, becerilerini, gelenek ve göreneklerini anlatıyorlar ve sıcak bir bağ oluyor. Payamlı Köyü’ne geldik, gittik, sohbet ettik ve Payamlılarla ne yapacağımıza karar verdik. Bu festivali farklı bir şekilde getirmemiz gerekiyordu. Onu da bu yıl çok farklı bir şekilde gerçekleştirdik. Burada çiftçilik yok. Tamamen tarım var. Burada bin dönüm arazi veya ova yok tamamen dağ bu nedenle bu dağda bardacık, üzüm, badem ve zeytin yetiştiriliyor. Bizde bu ürünler kalpazan ve toptancının elinde düşmeden 1’inci elden satıyoruz. Köylülerimiz kendi ürünlerini götürüp kaldırımlarda satıyorlar ve geri dönüyorlar. Başkanlarımız bu yıl köylülerimizin ürünlerini satmalarına izin verdi. Çünkü köylü 1 aylık olan ürününü satıyor bir daha da kimseyi rahatsız etmiyorlar. Bu noktada Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Rahmetli Sancar Marufludan görevi devrelan Esat Erçetingöz başkanlığında İvana Sert, Suavi, Dilek Köktaş Gündoğdu, Filiz Taçbaş, Memet Eren, Erhan Gölbey’den oluşan jüri yarışmaya katılan üreticinin ürünlerini değerlendirdi. Dereceye giren üreticilere tam altın verildi. Yaş kütüğüne plaketin çakıldığı festival kapsamında, Belediye Çocuk Tiyatrosu, Belediye Spor okulları Zumba gösterisi ve TEMAD zeybek ekibi sahne aldı. Ayrıca çocuklar için balon, yüz boyama, tahta ayaklar gösterileri yapıldı.

Festival  cumartesi ve pazar (10 ve 11 Ağustos Pazar 2024 ) da devam edecek.

Öte yandan yeni dönemde seçilen belediyeler ‘borç batağına düştük’ açıklamaları yaparken;

Güzelbahçe Belediyesinin Bardacık Festivali’ni kaç? TL’ye mal oldu!

Köylüye kaç? TL’ye mâl oldu!

Köylünün bundan ne kadar? faydası oldu!

Sponsorların ne kadar katkısı olduğu? Ne kadar kendi menfeatleri oldu!”  gibi sorularda merak konusu oldu.

EN İYİ BARDACIK PAYAMLI’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ
EN İYİ BARDACIK PAYAMLI’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

EN İYİ BARDACIK PAYAMLI’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

TEMAD HALK OYUNLARI EKİBİ
EN İYİ BARDACIK PAYAMLI’DA ÖDÜLLENDİRİLDİ

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir