Site icon İntroHaber

TKP, ANADOLU EFES’E DE SAVAŞ AÇTI

TKP, ANADOLU EFES’E DE SAVAŞ AÇTI

Türkiye Komünist Partisi’nden “Holdinglerin Mal Varlıkları ve Kârları Halkımıza Feda Olsun” Kampanyası devam ediyor.

Türkiye Komünist Partisi (TKP), “Holdinglerin mal varlıkları kârları halkımıza feda olsun” başlığıyla yeni bir kampanya başlattı. Bu sefer hedef Anadolu Efes Holding’in İzmir’de ki fabrikası…

Bu kampanyada holdinglerin kârlarının emekçi halk için neye karşılık geldiği inceleniyor. Yıldız, Rönesans, Sabancı ve Koç Holding’ten sonra sırada Anadolu Holding mercek altına alındı.

TKP, yayınladığı bültende, ülkenin bütün zenginliklerini üreten emekçilere kemer sıkma tavsiyeleri verilirken patronların rekor kâr oranları açıkladığını belirtti.

Vergide adalet ve asgari ücrete yapılacak zam oranları tartışılırken TKP, sorunların kaynağına işaret ederek “Çözüm bizim olana el koymaktır” dedi.

Anadolu Holding’in 2023 yılı net kârının 49,3 milyar TL olduğu belirtilen açıklamada, bu kârın yurttaşların konut hakkı için kullanıldığında 30 bin ailenin kendi evine sahip olabileceği ifade edildi.

TKP, ANADOLU EFES’E DE SAVAŞ AÇTI

TKP, Anadolu Holding’in kârlarının emekçi halk için kullanılmasının olası etkilerini çeşitli örneklerle açıkladı.

Örneğin, bu kârla 60 adet kütüphane, çalışma alanı, kültür ve sanat merkezi yapılabileceği, 60 bin yaşlı ve engelli yurttaşın yararlanacağı 600 adet bakım merkezi kurulabileceği ve 15 bin personelin bir yıllık ücretlerinin ödenerek istihdam edilebileceği belirtildi.

TKP’nin açıklamasında, açlık sınırının 18 bin 978 TL, yoksulluk sınırının 61 bin 820 TL, asgari ücretin 17 bin 2 TL ve en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olduğu hatırlatılarak, mevcut düzende emekçilerin ülkenin bütün zenginliklerini yaratırken sadece kırıntıları aldıkları ifade edildi.

TKP, tüm sektörlerde devletleştirmeyi savunarak, büyük tekellerin mal varlıkları ve kârlarına el konulmasını önerdi.

TKP, Anadolu Efes Fabrikası önünde 5 Ağustos Pazartesi günü saat 20.00’de bir etkinlik düzenleyerek, “Holdinglerin Mal Varlıkları ve Kârları Halkımıza Feda Olsun!” kampanyasını duyuracak.

Etkinliğin detayları:

Tarih: 5 Ağustos Pazartesi

Saat: 20.00

Yer: Anadolu Efes Fabrikası önü, Bornova

TKP, etkinliğe katılım çağrısında bulunarak, “İşçilerin canı şirketlerin büyüme ve kâr hırsına feda olacağına şirketlerin mal varlıkları ve kârları halkımıza feda olsun” mesajını iletti.

Exit mobile version