BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİLERİNE İZMİR’ DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİLERİNE İZMİR’ DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

İZMİR’ DE EŞ ZAMANLI BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİ DENETİMLERİ YAPILDI

318 Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri Bayiinde Yapılan Eş Zamanlı Denetimlerde Son Kullanım Tarihi Geçmiş olan  58 kg ve107 litre Bitki Koruma Ürünü Yed-i emine Alınarak 3 Bayiye 219.414 TL  İdari Para Cezası Uygulandı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin; konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bitki koruma ürünleri ile ilgili olarak Bakanlığımıza yapılan değerlendirmeler sonucunda,  bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanması ile ilgili daha etkili kontrol yapılmasına yönelik planlamalar kapsamında;   16 Temmuz 2024-31 Temmuz 2024 tarihleri arasında bitki koruma ürünlerinin satışı ve depolanmasına yönelik ülke genelinde eş zamanlı kontrol yapılmasına karar verilmiştir.

“2019 yılında yürürlüğe giren Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanmasıyla ilgili yönetmelik kapsamında il ve ilçedeki ruhsatlı bitki koruma ürünleri bayilerinin yıllık denetimleri Bakanlığımıza yetkilendirilmiş personel tarafından yılda en az 2 kez yapılmaktadır. İl ve ilçelerimizde Müdürlüğümüzce ruhsatlandırılmış toplam 318 Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri Bayimiz bulunmaktadır. Bu ruhsatlı bayiler dışında Bitki Koruma ürünlerinin satışı veya bulundurulması yasaktır” dedi.

Yapılan denetimlerde;

  • Bakanlığımızdan onay almamış kayıt dışı ve izinsiz bitki koruma ürünü satış veya depolama yerlerinin bulunup bulunmadığı,
  • Bakanlığımızca kullanımı sonlandırılmış, sahte, kaçak ve ruhsatsız bitki koruma ürünlerinin satışının yapılıp yapılmadığı,
  • Bitki koruma ürünlerinin pazarlarda, özel araçlarda seyyar veya gezgin satıcılar tarafından satılıp satılmadığı,
  • İlimizde faaliyet gösteren bayi veya toptancılar tarafından bitki koruma ürünlerinin internet üzerinden satışının yapılıp yapılmadığı,
  • Bayi veya toptancılar tarafından Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi kullanılmadan bitki koruma ürünü satışı yapılıp yapılmadığı,
  • Bayi veya toptancılar tarafından mevzuatta belirtilen kayıtların tutulup tutulmadığı,

Hususlarında kontroller yapılmış,  son kullanım tarihi geçmiş 58 kg ve107 litre bitki koruma ürünü yed-i emine alınarak 3 bayiye 219.414 TL  idari para cezası uygulanmıştır.

Aylık rutin denetimlerde olduğu gibi yapılan bu eş zamanlı denetimlerde de ruhsatlandırılmış bayilerimize uyulması gereken hususlar konusunda bitki koruma ürünü bayilerine detaylı bilgilendirmelerde bulunulmuştur.

Bitki koruma ürünleri bayi ve toptancılarının denetimleri, Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylı bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ve depolanması ile ilgili iş ve işlemler 13 Şubat 2019 tarih ve 30685 sayılı “Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde yapıldı.

BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİ BAYİLERİNE İZMİR’ DE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir