Tuncer: Eber Gölü ölmesin

 

Tuncer: Eber Gölü ölmesin

“Eber Gölü ölmesin”

Keşif Dağcılık Spor Kulübü üyesi 8 dağcı Niğde Aladağlar tırmanışında Afyonkarahisar’ın Eber Gölü’nde yaşanan kuraklığa dikkati çektiler

İzmir  Keşif Dağcılık Spor Kulübü’nden 8 dağcı Niğde Aladağlar’ın 3723 metrelik Emler zirvesine tırmanış gerçekleştirdiler. Yedigöller Platosu’nda kamp yapan dağcılar Hacer Boğazı, Soğukpınar ve Kapuzbaşı güzergahından geçerek tırmanışlarını tamamladılar.

Keşif Dağcılık Spor Kulübü Başkanı Mehmet Tuncer, Aladağlar etkinliğinin 5 gün sürdüğünü, tırmanış ve inişin başarıyla tamamlandığını belirterek şöyle dedi:

“ Bolvadin yakınlarında bulunan ülkemizin en önemli sulak alanlarından 150 kilometrekarelik Eber Gölü kurumak üzere. Biz Türkiye’nin dikkatini buraya çekmek istiyoruz. Yüzlerce çeşit kuş türüne ev sahipliği yapan, endemik bircok bitkinin yaşam alanı olan bu göl yakında yok olacak. Gölü besleyen su kaynakları cevredeki baraj inşaatları yüzünden kesildi.

Bu arada fabrika atıkları ve Afyonkarahisar ve çevresindeki yerleşim yerlerinin atıkları da bu göle akıyor. Eber Gölü’ne hep birlikte yok ediyoruz. Bu sorunun çözülmesi için bütün kurumların üzerine düşen görevi yerine getirmelerini istiyoruz.”

Tuncer: Eber Gölü ölmesin

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir