Site icon İntroHaber

FETÖ/PDY SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK EŞ ZAMANLI OPERASYON

İzmir'de Kırmızı Bültenli Uluslararası Suç Örgütü Üyesi Yakalandı

ÇEŞME GÜMRÜĞÜNDE YOLSUZLUK OPERASYONU 

FETÖ/PDY SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE YÖNELİK EŞ ZAMANLI OPERASYON

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün faaliyetleri ile ilgili
olarak yürütülen soruşturma kapsamında;

– Askeri Mahrem İmamların Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki örgüt mensupları ile ankesörlü sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu bulunan kontörlü telefon hatlarından iletişime geçerek aralarında önceden belirledikleri şifreli konuşmalar yaparak düzenlenen örgütsel faaliyetlerinin yerini ve zamanını bildirdikleri bu amaç doğrultusunda kısa görüşmeler yaptıkları tespit edilen,
– İfade ve teşhislerde adı geçtikleri tespit edilen,
– KHK ile Kapatılan Askeri okul öğrencileri olduğu anlaşılmıştır.
Soruşturmanın neticelendirilmesi adına 24.07.2024 günü İzmir merkezli toplam 5 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.
Adli Merciler tarafından soruşturma kapsamında belirlenen toplam 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, TOPLAM 11 ŞÜPHELİ yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yurtdışında olduğu tespit edilen 4 şahıs hakkında yakalama kararı çıkartılmıştır.
Tüm terör örgütlerinin kadrolarının ve faaliyetlerini deşifresine yönelik çalışmalarımız vatandaşlarımızın katkıları ile kararlılıkla devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Exit mobile version