Site icon İntroHaber

YARDIM ÇAĞRISI; SARNIÇ’TAKİ YANGIN EVLERE DE ULAŞTI

YARDIM ÇAĞRISI; SARNIÇ’TAKİ YANGIN EVLERE DE ULAŞTI

İzmir’de Gaziemir’e bağlı Sarnıç’taki yangın evlere ulaştı.

DİKKAT! Su ve su tankeri, kepçe, greyder olan kim varsa yardıma çağrıldı.

Buca ile Gaziemir ilçeleri arasındaki ormanlık alanda çıkan orman yangının Zafer Mahallesi’nde büyük bir alana yayılarak yerleşim yerlerini ulaştı su veya su tankerikurarıcı kepçenin varsa  herkesi yardıma davet ediliyor.

Sarnıç’taki yangın Rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine yaklaşan alevlere karşı Orman Genel Müdürlüğü, itfaiye ekipleri, jandarma, TOMA’lar ve vatandaşlar yoğun bir mücadele veriyor.

Yangına müdehale;

Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibinin yanı sıra çok sayıda itfaiye görevlisi yangına müdahale ediyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 5 helikopter ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı TOMA’lar da yangının kontrol altına alınması için görev yapıyor.

Rüzgarın yön değiştirmesiyle farklı yönlere yayılan yangın, Sarnıç’taki piknik alanı civarında yerleşim birimlerine yaklaştı. Evlere yaklaşık 100 metre mesafedeki alevlere karşı vatandaşlar da hortumlarla müdahaleye katıldı.

Bölgedeki arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Bu tahliyelerin ardından mahalleler de tahliye edilmeye başlandı. Evlere ulaşan alevlere, ekiplerin yoğun çabası devam ediyor.

Exit mobile version