İzmir’de Tefecilik Operasyonunda Örgüte 7 Milyonluk Darbe

İzmir’de Tefecilik Operasyonunda Örgüte 7 Milyonluk Darbe

İzmir’de Tefecilik Operasyonu: 7 Milyon TL Haksız Kazanç Elde Eden Örgüte büyük Darbe

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, “DEMİRBAŞLAR” olarak bilinen suç örgütüne yönelik önemli bir operasyon gerçekleştirdi.

Suç Örgütünün Faaliyetleri;  Soruşturma sürecinde suç örgütünün: Kumar faaliyetlerini tefecilik suçunu işleyebilmek için paravan olarak kullandığı, Kumar borcu olan kişilere yüksek faiz oranlarıyla para vererek bu şahıslar adına senet düzenlediği anlaşıldı. Ayrıca borcunu ödeyemeyen kişilere baskı uyguladığı ve icra takibi başlattığı da açığa çıktı.

Bu yöntemlerle yaklaşık 40 kişiden toplamda 7 milyon TL haksız kazanç elde ettiği tespit edilmiştir.

Operasyon Detayları;

Soruşturmanın neticelendirilmesi amacıyla, belirlenen 12 şüpheli şahsa yönelik 16 Temmuz 2024 tarihinde eş zamanlı bir operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonda şüphelilerin tamamı yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Ele Geçirilen Malzemeler; Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda: 2 adet ruhsatsız tabanca,1 adet ruhsatsız tüfek, 94 adet 7.65 mm fişek, 34 adet 9 mm fişek, 14 adet 12.70 kalibre kartuş, 4 adet şarjör, Mağdurlar adına düzenlenmiş çok sayıda çek, senet ve döküman ele geçirilmiştir.

Sonuç;

Kemalpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün koordineli çalışması sonucunda, tefecilik ve organize suç faaliyetleri yürüten bu örgüte ağır bir darbe vurulmuştur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM asayiş tefecilik ve organize suç Örgütü faaliyetleri
İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM asayiş tefecilik ve organize suç Örgütü faaliyetleri

İzmir Emniyet Müdürlüğü KOM asayiş tefecilik kumar ve organize suç Örgütü faaliyetleri

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir