EN ANLAMI 15 TEMMUZ ANMASI, TÜRKİYE’NİN TEK DEÜ BAYRAKBİLİM MÜZESİNDE
EN ANLAMI 15 TEMMUZ ANMA PROĞRAMI , TÜRKİYE’NİN TEK DEÜ BAYRAKBİLİM MÜZESİNDE
15 Temmuz Darbe Girişiminin 8. Yıldönümünde, en anlamlı anma programı Türkiye’nin ilk ve tek Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde gerçekleştirildi.
‘Bayrakları Bayrak Yapan Üzerindeki Kandır. Vatan Uğruna ölen varsa Vatandır’ sözleri hatırlatılarak düzenlenen anma, DEÜ Rektör Vekili ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi Prof. Dr. Mahmut Ak, “Milletimizin egemenlik haklarını koruduğu ve demokrasisine sahip çıktığı 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümünde, hazırladığımız bir dizi etkinliklerle ihaneti hatırlatıyor; şehitlerimizi anıyoruz.” Dedi
Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından, 8-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen programlar arasında en anlamlısı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında 12 Temmuz Cuma günü DEÜ Bayrakbilim ve Türk Bayrakları Müzesi’nde gerçekleştirildi.
EN ANLAMI 15 TEMMUZ ANMASI, TÜRKİYE’NİN TEK DEÜ BAYRAKBİLİM MÜZESİNDE
Anma programı: Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
DEÜ’lü akademisyelerin ve öğrencilerin de hazır bulunduğu anma töreni, DEÜ Rektör V. Prof. Dr. Mahmut Ak’ın açılış konuşmasının ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü panel bölümü ile devam etti.
Rektör Prof. Dr. Ak yaptığı konuşmasında, “Hainlerin 15 Temmuz kalkışması milletin hür iradesiyle durdurulmuştur. Milletimizin egemenlik haklarını koruduğu ve demokrasisine sahip çıktığı 15 Temmuz Darbe Girişiminin yıldönümünde, hazırladığımız bir dizi etkinliklerle ihaneti hatırlatıyor; şehitlerimizi anıyoruz.” Dedi
DEÜ Rektör V. Prof.Dr.Mahmut Ak’ın Darbe Girişiminin ardından2 gün sonra TBMM’de 18 Temmuz 2016’da yaptığı konuşmasından kesitlerin yer aldığı, “15 Temmuz 2016: Bir Kronoloji” Film Gösteriminin ardından panele geçildi.
“15 Temmuz Darbe Girişiminin Tarihsel, Dini ve Uluslararası Boyutları” konulu panelin Moderatörlüğünü DEÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkmen Töreli yaptı.
Konuşmacıları ise: İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Erbaş, İşletme Fakültesinden Prof. Dr. Ülviyye Aydın, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Doç. Dr. Alev Gözcü oldu.
Panelin Moderatörü Dekan Töreli, 15 Temmuz’u Çanakkale Zaferi ile ilişkilendirdiği benzerlikleri anlattı. İlahiyat Fakültesi Dekanı Erbaş ise 15 Temmuz Darbe Girişiminin FETÖ ayağını kullanarak şikayet ederek bazılarının belli makamlara yükselme eğilimlerine dikkat çekerek Birlik ve beraberliğimizi vurguladı.
İşletme Fakültesinden Aydın ise, Türki Cumhuriyetlerindeki yapılanmalar dikkat çekerek Azerbaycan’ın bu ülkeler arasında boğaz olduğunu, ilk olarak ta okulları kapattığının altını çizdi. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsünden Konuşmacı Gözcü’de 15 Temmuz Darbe Girişiminin başarılı olması halindeki konulara dikkati çekti.
Panel sonu hediye takdiminin ardından, Bayrakbilimi Müzesinin gezilmesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili Yayınlar Sergisi gezildi.
İlahiyat Fakültesi Dekan Prof. Dr. Erbaş’ın Şehitlerimiz Ruhuna Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Duası ve Turizm Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun hazırladığı Şehitlerimiz Ruhuna helva ikramı ile programı son buldu.
Yorum yazabilmek için oturum açmalısınız.