ULUSLARARASI EFES OPERA VE BALE FESTİVALİ EFES ANTİK TİYATRO’DA DEVAM EDİYOR

  1. ULUSLARARASI EFES OPERA VE BALE FESTİVALİ EFES ANTİK TİYATRO’DA DEVAM EDİYOR

 

DÜNYACA ÜNLÜ EVITA MÜZİKALİ EFES ANTİK TİYATRO’DA YANKILANACAK

 

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali’nde dünyaca ünlü Evita müzikali, 7 Temmuz Pazar akşamı saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek.

 

Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından sahnelenecek olan Evita müzikali, Andrew Lloyd Webber tarafından, Tim Rice’ın metinleri üzerine bestelendi.

 

Caner Akın rejisiyle sahnelenen eser, Arjantin halkının Evita’sı Eva Perón’un hayatından kesitleri Efes Antik Tiyatro’da sanatseverlerle buluşturacak.

 

Orkestra şefi Aytuğ Ülgen yönetiminde İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü sanatçıları, Eva Perón’un halkına yaptığı konuşmalardan esinlenilerek hazırlanan “Don’t Cry for Me Argentina!” (Benim İçin Ağlama Arjantin!) adlı parçanın da içinde olduğu pek çok şarkıyı seslendirecekler.

 

Eva Perón rolünü Nihan Çetin Aydın, Che Guevara rolünü Onur Turan, Juan Perón rolünü Kazım Erdem Özdemir, Magaldi rolünü Mustafa Özer, Metres rolünü Ayşe Pınar Balay canlandıracak.

 

Eva Perón’un hayat hikayesini gençlik yıllarından başlayarak her yönüyle müzikal formda sahneye taşıyan eser izleyiciye unutulmaz şarkılar ve danslarla güzel bir yaz akşamı yaşatacak.

 

FESTİVAL PROGRAMINDA EN ÖNEMLİ KLASİK OPERA ESERLERİ ARASINDA YER ALAN TOSCA DA İZLENEBİLECEK*

 

Dünyaca ünlü Tosca operası, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali programı kapsamında, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü tarafından 10 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek.

 

İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestrası, şef Andrea Francesco Solinas yönetiminde sahnede olacak. Rejide Kenan Korbek imzası taşıyan Tosca operasında ödüllü ünlü soprano Lilla Lee ve ünlü tenor Enrique Ferrer başrollerde yer alacak.

 

Eserde; görevini kendi kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia ile baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve sanatı için yaşayan, duygularının esiri opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olaylar sahneye taşınacak.

 

  1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali programı, 13 Temmuz Cumartesi akşamı saat 21.00’de Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek Zorba balesi ile sona erecek.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir