Topkapı Sarayı’nda gece turları başlıyor

Topkapı Sarayı’nda gece turları başlıyor

İzmir Selçuk ‘taki Efes Antik Tiyatro’nun gece ziyaretleri kapatılırken,  Topkapı Sarayı’nda gece turları başlıyor

Bakanlık Twitter hesabından paylaştığı Türkçe  ve İngilizce olarak yazı

Medeniyet hazinemiz Topkapı Sarayı, tarihinde ilk kez gece ziyaretine açılıyor. Saray, 29 Haziran’dan itibaren cumartesi günleri 21.00 – 23.00 saatleri arasında gezilebilecek. Gecenin ışıkları altında Topkapı Sarayı’nın etkileyici mimarisini, tarihî dokusunu ve görkemli geçmişini keşfetmeye siz de davetlisiniz.

“Topkapı Palace, our treasure of civilization, will be open to night visits for the first time in its history. The palace will be open to visitors on Saturdays from June 29th between 21.00 – 23.00. You are invited to discover the impressive architecture, historical texture and glorious past of Topkapı Palace under the lights of the night.”

Milli Saraylar Başkanlığına bağlı Topkapı Saray’ı, müze olarak faaliyet göstermeye başladığı 1924’ten bu yana, tarihinde ilk kez gece saatlerinde ziyarete açılacak. Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, Topkapı Sarayı’nı gece keşfetme imkanı sunan uygulama, yarın başlayacak. Yeni uygulama ile Topkapı Sarayı, her cumartesi 21.00-23.00 arasında gezilebilecek.

Topkapı Sarayı’nda gece turları başlıyor

Saraya gece ziyaretleri gruplar halinde gerçekleştirilecek. İlk grup yarın saat 21.00’de, ikinci grup ise saat 22.00’de kabul edilecek. Grupların 300 kişiyi geçmemesine dikkat edilecek.

 

HAREM-İ HÜMAYUN’UN BİRÇOK BÖLÜMÜ DE GECE GEZİLEBİLECEK

Tarih meraklılarını geçmişte bir yolculuğa çıkaracak olan gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Gezi kapsamında ikinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülebilecek

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir