İZTO’DA AĞIR MİSAFİR 

İZTO’DA AĞIR MİSAFİR

İzmir Ticaret Odası Haziran Meclis Toplantısı Gerçekleştiİzmir Ticaret Odası Haziran Meclis Toplantısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katılımıyla İzmir Ticaret Odası Meclis Salonunda yapıldı.

Toplantıda konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, önemli açıklamalarda bulundu.

Özgener, İnciraltı’nın ekonomik hayata kazandırılması gerektiğini belirterek, bu bölgenin yeşil dokusunun korunarak planlanmasının önemine vurgu yaptı.

Özgener, “Bu konuda Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın verdiği mesaj bizlere umut verdi,” dedi.

Özgener, sağlık turizminin İzmir’de turizmin gelişmesi için önemli bir unsur olduğunu belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hazırladığı plan ile bu konuda bir aşamaya gelindiğini ifade eden Özgener, “Planda, Kültürpark’ın yaklaşık 7 katı büyüklüğünde yeşil alana yer veriliyor,” dedi.

İZTO’DA AĞIR MİSAFİR

Özgener, İnciraltı ile ilgili konuların karşılıklı diyalog içerisinde çözüme kavuşturulmasının uygun olacağını düşündüklerini belirtti. “İnciraltı ile ilgili konuları aynı masada, iş birliği ve uzlaşmacı kültür çerçevesinde çözmemiz gerektiğine inanıyoruz. Sizlerin de desteğiyle, bu alanın ivedilikle sağlık turizmi özelinde kentimize kazandırılmasını diliyoruz,” dedi.

Kültürpark’ın günümüz gereksinimleri çerçevesinde dönüşümüne yönelik önerilere de değinen Özgener, bu konuda iş birliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarına dair verilen yanıttan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Özgener, “İzmirlilerin, şehrin kalbinde doğa ile buluşacakları, müze ziyaretleri, tiyatro gösterileri ve yaratıcı etkinlikler eşliğinde aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri güncel bir yaşam alanına dönüştürülmesinin önem taşıdığını düşünüyoruz,” dedi.

Özgener, İzmir’deki kurum ve kuruluşlarla ortak akıl ile projeler geliştirmeye büyük önem verdiklerini belirterek, “Bu ay içinde projelerimiz ile ilgili gelişmeleri paylaştığımız Ankara temaslarımızda önemli kazanımlar elde ettik,” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir