Site icon İntroHaber

DEÜ’YE AVRUPA KOMİSYONUNDAN MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

DEÜ’YE AVRUPA KOMİSYONUNDAN MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Avrupa Komisyonu tarafından verilen ‘Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülü’nün sahibi olan Türkiye’deki dördüncü yükseköğretim kurumu oldu.

DEÜ böylelikle, araştırmacıların uluslararası değişiminin yanı sıra kariyer gelişimlerini de destekleyen bir Avrupa Birliği (AB) girişimi olan EURAXESS portalında yer almaya da hak kazandı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), Avrupa Komisyonu tarafından verilen ‘Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmellik Ödülü’nün (HR Excellence in Research Award) sahibi oldu. Araştırmacılar İçin İnsan Kaynakları Stratejisi (Human Resources For Research – HRS4R) ödülünü alma başarısı gösteren Türkiye’deki dördüncü yükseköğretim kurumu olan DEÜ, böylelikle araştırmacıların uluslararası değişiminin yanı sıra kariyer gelişimlerini de destekleyen bir Avrupa Birliği (AB) girişimi olan EURAXESS portalında yer almaya da hak kazandı. HRS4R Ödülü, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Araştırmacılar Şartı ve Araştırmacıların İşe Alımına İlişkin Davranış Kuralları belgelerini uygulayan kurumlara verilen bir kalite ödülü olarak dikkat çekiyor.

 

“ÖNEMLİ BİR AYRICALIK”

Gelişmeyi değerlendiren DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Bukova Güzel, Araştırmada İnsan Kaynakları Mükemmelliği Ödülü’nün, özellikle AB araştırma fonlarına başvurularda yürütülen araştırmaların kalitesi ve etkisinin kabul edildiğini gösteren önemli bir ayrıcalık olduğunu ifade etti.

Ödül için Prof. Dr. İlgi Karapınar’ın başkanlığını yaptığı yönetim komitesi ve Prof. Dr. Azize Ayol’un başkanlığını yaptığı çalışma grubu olmak üzere yaklaşık 50 kişiden oluşan iki grubun Dokuz Eylül Üniversitesi adına çalışmalar yürüttüğünü kaydeden Güzel, “Kurumlar HRS4R akreditasyon sürecine katılarak ve bu süreci başarıyla tamamlayarak ‘Araştırmada İK Mükemmelliği’ ödülünü kazanabilirler.

HRS4R ödülü, kurumumuzdaki uluslararası araştırmacıların potansiyellerini desteklemeye elverişli bir çalışma ortamının varlığının göstergesi; Üniversitemizdeki araştırmacı insan kaynağının yetkinliklerini ve sürekli iyileşmedeki kararlılığını belgelendiren bir gelişmedir.

Ödül aynı zamanda, uluslararasılaşma stratejimize paralel olarak doktora ve doktora sonrası ile başarılı araştırmacılar için cazibe merkezi olan Üniversitemize önemli bir değer katmıştır” dedi.

 

LOGO KULLANIM HAKKI

Elde edilen başarı ile DEÜ’nün HRS4R logosunu taşıma hakkı elde ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Güzel, “HRS4R ödülünü elde etmek demek uzun vadeli bir taahhüt ve çeşitli yerel ve ulusal paydaşlarla ortak çalışmalar ve koordinasyon sağlamak demek.

 

Biz de ilk başvurumuzu 8 Şubat 2022 tarihinde yapmıştık.

Bu süreçte insan kaynakları politikalarını şart ve kurallardaki prensiplere adapte etmeyi başarmış kurumlara, Avrupa Komisyonu tarafından araştırmada insan kaynakları mükemmelliği ödülü verilir.

Bu ayrıcalığı elde eden kurumlar, HRS4R logosunu web siteleri ve diğer iletişim kanallarında kullanmaya hak kazanır. Bu logoyu kullanmaya hak kazanan kurumlar, araştırmacılar için adil ve şeffaf işe alım ile değerlendirme prosedürleri uygulama konusundaki kararlılıklarını vurgulamak için bu simgeyi kullanabilirler.

Başarıda pay sahibi tüm mensuplarımıza, yürütülen başvuru sürecindeki katkıları için DEÜ HRS4R ekibine, DETTO ve Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkür ederiz” bilgisini paylaştı.

Exit mobile version