TEFECİLERE BÜYÜK OPERASYON; 19 TUTUKLAMA

TEFECİLERE BÜYÜK OPERASYON; 19 TUTUKLAMA

İzmir’de Eş Zamanlı Tefecilik Operasyonu: 19 Kişi Tutuklandıİzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen tefecilik soruşturması kapsamında büyük bir operasyon gerçekleştirildi. Şüphelilerin, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara yüksek faiz oranlarıyla borç vererek icra yoluyla mağdur ettikleri tespit edildi. Soruşturma sürecinde toplam 158 farklı olayda 97 kişiyi mağdur eden şüphelilerin, yaklaşık 12 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.Yürütülen titiz çalışmalar sonucunda, toplam 89 şüpheli tespit edildi ve bunlardan 41’i hakkında gözaltı kararı verildi. 21 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından, 24 Mayıs 2024 günü adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 19’u tutuklandı.İzmir Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgularken, bu süreçte vatandaşların desteğinin önemine dikkat çekti. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TEFECİLERE BÜYÜK OPERASYON; 19 TUTUKLAMA

Eş Zamanlı Tefecilik Operasyonu* İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülüyor.

TEFECİLİK SORUŞTURMASI

Bu kapsamında; Şüphelilerin, maddi olarak zor durumda olan vatandaşlara yüksek faiz oranlarıyla para vererek icra yolu ile kendilerine borçlandırdıkları ve bu şekilde soruşturma sürecinde tespit edilen toplam (158) farklı olayda (97) kişiyi mağdur ettikleri ve yaklaşık 12 Milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edilmiştir.
Tespit edilen toplam (89) şüpheliden; (41)’i hakkında gözaltı kararı verilmiş olup 21.05.2024 günü gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda (40) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, 24.05.2024 günü adli mercilere sevk edilmiştir. Bunlardan; 19 şüpheli ise tutuklandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Suç ve suçlularla mücadelesi vatandaşların da desteği ile kararlılıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulduğu açıklandı

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir