ÇERKESLER UZUN YILLAR SÜRGÜNLERİNİ ANAMADI

ÇERKESLER UZUN YILLAR SÜRGÜNLERİNİ ANAMADI

Kuzey Kafkasyalılar uzun yıllar, 1864 yılında kendilerine yapılan sürgünlerini anamadılar,  Karadenizin balıklarını yemediler.

1864 Yılında Kuzey Kafkasya’dan sürgün edilen Çerkesler,  sürgünün 125. Yılına kadar bastırıldıkları için anma yapmadılar. Atalarının skandallara bindirilip  Karadenizde balıklara yem oldukları için de Karadenizin balıklarını yemediler.

21 Mayıs 1864 Yılında Kuzey Kafkasya’dan sürgün edilen Çerkesler için, sürgün ve soykırımın 160. Yılını anma etkinlikleri kapsamındaİzmir Çerkes Kültür Derneği ve İzmir Abhaz Derneği ile birlikte Alsancak Kıbrıs Şehitleri Türkan Saylan Sanat Merkezi önünde Basın açıklaması ardından denize toplu yürüyüş ve şehitler anısına denize  karanfil bırakıldı.

ÇERKESLER UZUN YILLAR SÜRGÜNLERİNİ ANAMADI

İzmir Çerkes Kültür Derneği ‘de yine Alsancak Hamurcu’da Çerkes Sürgün ve Soykırımını konu alan “Adsız Roman”ın yazarı Sema Soykan ile söyleşi ve imza günü düzenledi.

Anma kapsamında İzmir Çerkes Kültür Derneği Başkanı Ramazan Ersöz, Kuzey Kafkasyalılar Federasyonunun hazırladığı bildiriyi okudu. Ersöz, Çerkeslerin yıllırca  bu anma programını yapamadığının altını çizerek anma etkinliklerinin 125.Yılında başladığın da kaydetti.

Adsız Roman Yazarı Sema Soykan’da küçüklüğüne babasının “Biz Karadeniz’in balıklarını yemeğiz” dediğini söyleyerek daha sonra Çerkeslerin tarihini araştırdığını söyledi. Yazar Soykan, Çerkeslerin tarihi ile ilgili ilk romanı yazdığının da altını çizdi.

Keyif dolu söyleşinin ardından okuyucularına  romanını imzaladı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir