Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Başarılı Operasyon: Dolandırıcılık Suçlarıyla İlgili Şüpheli Yakalandı

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan saha çalışmaları sonucunda önemli bir başarıya imza attı.

Dolandırıcılık suçlarıyla ilgili 9 ayrı dosyadan aranan ve toplamda 18 yıl 8 ay 475 gün hapis cezasıyla aranan 1 şüpheli, 12 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında, Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık (158/1-F), Vergi Usul Kanununa Muhalefet, Ticari Faaliyetler Sırasında Dolandırıcılık (158/1-H) gibi suçlarla ilgili 9 ayrı dosya bulunmaktaydı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadelede vatandaşların desteğinin büyük önem taşıdığı ve bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerimizce çalışmalar yapıldığı vurgulanarak yapılan açıklamada, “Emniyet güçlerince yapılan saha çalışmalarında Bilişim Sistemleri Banka veya Kredi Kurumlarının Araç Olarak Kullanılması Suretiyle Dolandırıcılık (158/1-F) yapıldığı ortaca çıktı.

Ayrıca, Vergi Usul Kanununa Muhalefet, Tacir ve Şirket Yönetici Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında, Kooperatif Yöneticilerinin Kooperatifin Faaliyeti Kapsamında Dolandırıcılık (158/1-H) suçlarından arandığı öğrenildi.

Yine aynı şüpheli şahıslar 9 ayrı dosyadan 18 yıl 8 ay 475 gün hapis cezasıyla aranmakta olan 1 şüpheli şahıs 12.12.2023 günü gerçekleştirilen operasyon ile yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Suç ve suçlularla mücadelemiz vatandaşlarımızın desteğiyle kararlılıkla devam edecektir.” denildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir