Site icon İntroHaber

Basmane Bölgesi’nde Düzensiz Göçle Mücadelesinde Şok Evleri Uygulaması

İzmir Emniyeti Asayiş Şube

Basmane Bölgesi’nde Düzensiz Göçle Mücadelesinde Şok Evleri Uygulaması

Konak İlçesi Basmane Bölgesi’nde Düzensiz Göçle Mücadele: Şok Evleri Uygulaması

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nün koordinasyonunda, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı alınan önlemler kapsamında Konak ilçesinde önemli bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyon, kaçak göçmenlerin Avrupa ülkelerine illegal geçişlerine yönelik olarak, barındıkları yerlerin tespiti ve bu noktalara eş zamanlı operasyon düzenlenmesini içeriyordu.

10 Kasım 2023 tarihinde sabah saat 07.00’de gerçekleştirilen operasyonda, 29 ayrı adrese 93 ekip, 242 personel ve 5 tim çevik kuvvet unsuru katıldı. Operasyon kapsamında arama kararıyla gidilen adreslerde şu sonuçlar elde edildi:

Operasyon sırasında göçmenleri barındıran ev sahiplerinden 9 şüpheli yakalandı ve ilgili Türk Ceza Kanunu’nun 79. maddesi (“Göçmen Kaçakçılığı”) gereğince adli tahkikat başlatıldı.

Konak İlçesi Basmane Bölgesi’nde Düzensiz Göçle Mücadele : Şok Evleri Uygulaması

Bu operasyon, Konak İlçesi Basmane Bölgesi’nde düzensiz göçle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelede kararlı bir tutum sergilenirken, kaçak göçmenlerin insan kaçakçılarının tuzağına düşmesinin önlenmesine yönelik çalışmalara devam edileceği belirtildi.

Exit mobile version