Endüstriyel üretimin kalbi IMATECH’te attı

Endüstriyel üretimin kalbi IMATECH’te attı

IMATECH makine sektörünün buluşma noktası oldu

 

Makine endüstrisinin en büyük buluşmalarından olan IMATECH – 2.Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, dört gün boyunca yerli, yabancı katılımcı ve ziyaretçileri ağırlarken teknolojinin buluşma noktası oldu. Sektörün yenilikleriyle buluşma, yerel ve küresel yeni iş birliği fırsatları yakalanmasına imkan sağlayan IMATECH Fuarı, yerli ve yabancı toplam 14 bin 80 kişi ziyaret etti.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ ve İzgi Fuarcılık iş birliği, 4M fuarcılık destekleriyle 22 – 25 Şubat 2024 tarihleri arasında fuarizmir’de düzenlenen IMATECH – 2. Endüstriyel Üretim Teknolojileri Fuarı, yerli, yabancı makine ve üretim sektörlerindeki tüm aktörleri İzmir’de tek çatı altında bir araya getirdi Fuar, katılımcı ve ziyaretçilerine fabrikalar için ihtiyaç duyulan tüm endüstriyel sistemlere ulaşma imkanı tanıdı. Türkiye’deki firmaların yanı sıra Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya, Belçika, Çin, Kanada, Polonya ve Tayvan’dan firmalar ile ülkemizdeki temsilciliklerinin de katıldığı fuarda, 130’un üzerinde yerli ve yabancı katılımcı ve bu firmaların 250’den fazla markası profesyonel ziyaretçilerle buluştu. Fuarı, başta Ege ve Marmara bölgelerinden olmak üzere Türkiye’nin 32 ilinden ve dünyanın dört bir yanındaki 63 ülkeden, 12 bin 350’si yerli 1730’u yabancı toplam 14 bin 80 kişi ziyaret etti.

 

Fuarda; CNC, sac işleme ve otomasyon teknolojilerinden güç aktarım sistemlerine, kaynak – kesme teknolojilerinden üretim tesisi lojistiğine kadar birçok farklı alandan endüstriyel teknoloji sistemleri ve makineler bir arada sunuldu. İkili görüşmeleri ile ticari anlaşmalara imza atılan fuarda, çok sayıda makinenin satışı da gerçekleştirildi. İç pazarın ihtiyacı olan endüstriyel sanayi ürünlerinin büyük bir kısmını karşılayan ve 28 milyar doları aşan ihracatıyla da dünyanın en önemli tedarikçi ülkelerinden birisi olmayı başaran makine üreticileri, IMATECH ile birlikte yeni iş birliklerine imza atma şansı buldu. Katılımcı firmaların yetkilileri, fuarı değerlendirdi.

 

Bodor Türkiye Pazarlama Müdürü Muhammed Başaran:

“Firmamız 7 yıldır Türkiye’de hizmet vermekte. Metal işleme sektörünün her alanından müşterimiz var. Hem satış hem satış sonrası tüm hizmetleri sunuyoruz. Fuarda, levha lazer, boru-profil kesme, lazer kaynak makineleri olmak üzere üç çeşit çok sayıda farklı makine getirdik. Bu yıl fuara büyük bir alanda katılım gösterdik. Bu yılki ilgi bizi çok şaşırttı. Fuarın ikincisi olmasına karşın çok büyük bir ilgi gördük. Birçok satışa da imza attık, üç günde 14 makine sattık. Gelecek yıllarda bu fuarın büyüyeceğine inanıyoruz ve kesinlikle katılmayı düşünüyoruz”

 

Oree Laser Satış Müdürü Ned Wang:

“Çin firmasıyız. Hem firma hem de bireysel olarak baktığımızda burada olduğum ve bu fuara katılım gösterdiğimiz için çok mutluyum. Burada harika şirketler ve ziyaretçiler gördüğüm için çok heyecanlıyım. Gördüğümüz ilgi bizi çok memnun etti ve birçok makine sattık. Yeni siparişler almaya ve satışlara devam edeceğiz. İlk kez Türkiye ve İzmir’e geliyorum. Bence bu şehir harika, insanlar çok iyi ve kibarlar. Burada olduğum ve sizlerle tanıştığım için çok mutluyum ve umarım bir sonraki sene de burada olurum”

 

Durmazlar Makina Ege Bölge Satış Yöneticisi Hüseyin Kılınç:

“Bursa merkezli, 150 bin metrekare alanda kurulu 120 ülkeye ihracat gerçekleştiren sektörün öncü firmalarından biriyiz. Fuar bizim için beklediğimizden daha güzel geçti ve bizi tatmin etti. Satış konusunda da hedefimizin üzerinde bir satışa imza attık”

 

Lothbrog Makine Pazarlama Direktörü Selahattin Kırtepe:

“Firmamız, Gweike markasının Türkiye distribütörü. Kesimden kaynağa, lazer teknolojileri kullanan makineler satıyoruz. Mutfak, asansör, kapı, yapı sektörleri ağırlıklı olmak üzere satış ve sonrası tüm hizmetleri kapsayan bir firmayız. Geçen yıl da katılmıştık ve geçen yıla oranla baktığımızda ilgi çok daha yoğun. Bizim beklentilerimizin de üzerine çıktı fuar yoğunluğu. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda daha da iyi yerlere gelecek. Yalnızca Ege’den değil tüm bölgelerden, yurtdışından ziyaretçiler geldiğini gördük. Üç günde 10’un üzerinde makine satışı gerçekleştirdik”

 

Unilaser Teknoloji AŞ.  Genel Müdürü Yasin Bubuş:

“İzmirli bir firmayız. Lazer kesim sistemleri üzerine distribütörlüklerimiz var aynı zamanda da imalatçı bir firmayız. İlk yılki fuara son dakikada katılıp çok memnun kalmıştık. Bu yıl geçen yıla oranla daha büyük bir stantla katılım gösterdik. Ciddi anlamda görüşmemiz oldu. Kesinleşen, ödemesi de gerçekleşen birçok satışımız da oldu. Oldukça memnunuz. Geçen yıla göre baktığımızda bu yıl oluşan fark hem katılım anlamında hem de ziyaretçi anlamında çok ileri gitmiş görünüyor. Bundan sonraki fuarların da katlanarak gideceğini düşünüyorum”

 

CNC Makina Market Ortağı Behiç Salamış:

“30 yıllık sektör tecrübesi olan bir İzmir firması olarak kentimizde böyle bir fuarın olması sevindirici. Ekonomik şartlar malum zorlu bir süreçten geçiyoruz, ancak bu yıl fuarın çok verimli geçtiğini gördük.  Daha profesyonel ve alım noktasında uygun olan firmaların geldiğini gördük. Tanıtım ve markayı ortaya çıkarma açısından çok önemsiyoruz. Hem tanıtım hem de fuardan sonraki noktada satışa imza atmak anlamında da çok başarılı geçtiğine inanıyorum. Gelecek yıl daha da iyi geçeceğine inanıyorum”

Endüstriyel üretimin kalbi IMATECH’te attı

IMATECH Fuarı, yeni iş birlikleri kurulmasının yanı sıra sektörün yıllık ticaret hedeflerine ulaşmasına, iş hacmini artırmasına, ihracatı büyütmesine ve istihdama da katkı sağlamayı hedefliyor. Fuarla ortaya çıkan potansiyel ile sektörün büyümesi, uzun vadede kent ekonomisine katkı sağlanması ve yeni yatırım olanaklarının ortaya çıkmasına olanak sağlaması amaçlanıyor.

 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir