SORUNLARIN GÖLGESİNDE TIP BARAMI MI?

SORUNLARIN GÖLGESİNDE TIP BARAMI MI?

Birlik Sağlık Sen Sendikası Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL’un 14 Mart Tıp Bayramı ile İlgili Basın Açıklaması: Sorunların Gölgesinde Kutlanan Tıp Bayramı

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet DOĞRUYOL, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, pandemi sürecinde gösterdikleri kahramanlıkla ön plana çıkan sağlık çalışanlarının haklarının bir türlü verilmediğini iddia etti.

1827 yılında II. Mahmut döneminde, Hekimbaşı Mustafa Behçet’in önerisiyle Türkiye’de modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart’ın, her yıl tıp bayramı olarak kutlandığını hatırlatan DOĞRUYOL, bu özel günün artık sorunların masaya yatırıldığı bir gün haline geldiğini ifade etti.

DOĞRUYOL, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Beni Türk Hekimlerine emanet edin” sözünü hatırlatarak, ülkeden ayrılan hekimler için duyulan üzüntüyü dile getirdi. Binlerce hekimin yurt dışına gitmesine rağmen ülkenin, üçüncü dünya ülkelerinden gelen hekimlere hizmet ettirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Sağlık çalışanlarının maddi ve manevi zorluklar yaşadığını belirten DOĞRUYOL, iş yoğunluğu, izin kullanamama sorunu, haklarının ötelenmesi gibi konuların çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

SORUNLARIN GÖLGESİNDE TIP BARAMI MI?

Sağlık alanında şiddetin artış gösterdiğini ve etkili önlemler alınmamasının endişe verici olduğunu ifade eden DOĞRUYOL, sağlık sistemine ilişkin çeşitli sorunları da eleştirdi.

OECD ülkeleri arasında en az hekim düşen ve en çok hasta düşen ülke olmanın kabul edilemez olduğunu belirtti.Özellikle sağlık meslek guruplarına yönelik meslek kanunlarının çıkarılması gerektiğini vurgulayan DOĞRUYOL, mesleklerine yönelik kontenjan eksikliklerinin giderilmesi gerektiğini söyledi.

Son olarak DOĞRUYOL, sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, insanca çalışma koşulları sağlanması, emeğin adil şekilde değerlendirilmesi ve vergi adaletsizliğinin giderilmesi çağrısında bulundu.

DOĞRUYOL’un açıklamalarıyla birlikte, 14 Mart Tıp Bayramı’nın sorunların çözümü için bir fırsat olarak görüldüğü ve sağlık çalışanlarının haklarının savunulduğu bir platform olarak değerlendirildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir