MESLEK ÖRGÜTÜ BİRLİK SAĞLIK SEN BAKAN KOCA’YA TEPKİLİ

MESLEK ÖRGÜTÜ BİRLİK SAĞLIK SEN,  BAKAN KOCA’YA TEPKİLİ

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol’dan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın farklı meslek gruplarının farklı yerlerde çalıştırılması açıklamasına tepki gösterdi.

 

BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasını şiddetle eleştirdi.

Genel Başkan Ahmet Doğruyol, Bakan Koca’nın meslek örgütlerini görmezden gelerek sağlık çalışanlarının yeteneklerini aşan görevlere yönlendirilmesine olanak tanıyan açıklamasının ciddi sorunlara yol açacağını belirtti.

Doğruyol, sağlık kurumlarının yönetiminde siyasi referansların tek kriter olması ve sözleşmeli yöneticilerin atanmasının, kurumların verimliliğini ve çalışma huzurunu olumsuz yönde etkilediğini vurguladı.

Ayrıca, sağlık alanındaki karar alma süreçlerinde meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının dikkate alınması gerektiğini savundu.

Sağlık Bakanı Koca’nın farklı meslek gruplarının farklı görevlerde çalıştırılabileceği yönündeki açıklamasına tepki gösteren Ahmet Doğruyol, bu yaklaşımın sağlık sistemi içindeki karmaşıklığı artıracağını ve çalışanların iş memnuniyetini azaltacağını ifade etti.

DEPREM SONUCU DAHA FAZLA PARA HIRSI VE DENETİMSİZLİK 
Birlik Sağlık Sendikası Genel Başkanı Ahmet Doğruyol

Çeşitli sağlık çalışanlarının birbirinden farklı eğitim ve deneyim gerektiren görevlerde çalıştırılmasının, kaliteli sağlık hizmeti sunumunu olumsuz etkileyeceğini belirtti.

MESLEK ÖRGÜTÜ BİRLİK SAĞLIK SEN,  BAKAN KOCA’YA TEPKİLİ

Son olarak, Başkan Doğruyol, sağlık sektöründeki temel sorunların çözümünde öncelikli olarak personel planlamasının ve eğitimin önemine dikkat çekti ve Sağlık Bakanı KOCA’dan sağlık çalışanlarının gerçek ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye çağırdı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir