BİRLİK SAĞLIK SEN,  KADINLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR 

BİRLİK SAĞLIK SEN,  KADINLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

 

Birlik Sağlık Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Ayşegül KARACA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Karaca, 167 yıl önce ABD’de başlayan kadınların örgütlenme ve hak taleplerinin sonucunda, Birleşmiş Milletler’in 8 Mart’ı Dünya Kadınlar Günü olarak ilan ettiğini hatırlattı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınların sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasi başarılarını kutlamak ve kadın hakları mücadelesini anmak için bir araya geldiklerini belirten Karaca, dünya genelinde hala birçok kadının haklarının ihlal edildiğine ve eşitsizliklerin yaşandığına dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri, çocuk gelinler, ekonomik eşitsizlik ve siyasi katılımda yaşanan kısıtlamalar gibi pek çok sorunla mücadele eden kadınların haklarına kavuşmaları için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

Karaca, Türkiye’de kadın haklarının kazanılması ve korunması konusunda yapılan çalışmalara da değindi ve son yıllarda artan kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin toplumun kanayan yarası olduğunu ifade etti.

BİRLİK SAĞLIK SEN,  KADINLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Karaca, şiddetle mücadele için cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldıracak politikaların izlenmesi ve etkili yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini vurgulayarak, kamuoyuna seslendi.

Son olarak, Türkiye’de sadece 27 Şubat’ta 24 saat içinde yedi kadının hayatını kaybettiğini belirten Karaca, şüpheli ve katillerin caydırıcı cezalar almadığı sürece ve önleyici tedbirler alınmadığı sürece şiddetin artmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir