DÜNYADA BİR İLK OLAN ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ AÇILDI

DÜNYADA BİR İLK OLAN ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ AÇILDI

 

ÇOCUKLAR ÜSKÜDAR’DA, ŞEHRİN GÖBEĞİNDE GERÇEK BİR KÖY HAYATI YAŞAYACAK!

 

ÇOCUK KÖYÜ’NÜN AÇILIŞINI AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM GERÇEKLEŞTİRDİ

 

AK PARTİ İBB BAŞKAN ADAYI MURAT KURUM:

‘’Bugün Üsküdar’ın göbeğinde aynı zamanda Beykoz’un, Ümraniye’nin hemen sınırında yer alan bu alanda, İstanbul’da hem nefes alacağımız hem de çocuklarımızın burada huzur içerisinde vakit geçireceği bir projeyi hamdolsun kazandırmış olduk. Bu bizim için çok önemli bir mutluluk.’’

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI HİLMİ TÜRKMEN:

“Sadece Üsküdarlı çocukları değil bütün İstanbullu çocukları düşünerek yaptığımız bu çocuk köyümüzde evlatlarımız bize ait olan değerleri tecrübe ederek tanıyacaklar. Tabiata, bitkilere, hayvanlara dair aileleri ile birlikte yeni bilgiler öğrenecekler. Kaliteli zaman geçirecekler. Dünyada başka bir örneği yok.”

 

DÜNYADA BİR İLK OLAN ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ AÇILDI

 

ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ HAFTANIN 7 GÜNÜ ÇOCUKLARA ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

 

Üsküdar Çocuk Köyü’ne Coşkulu açılış

 

Üsküdar Belediyesi tarafından Küçüksu Mahallesi’nde yapımı dört yıl süren ve 1 milyar Türk lirası yatırımla gerçekleşen Üsküdar Çocuk Köyü Projesi törenle İstanbullu çocukların hizmetine açıldı.  Açılışa Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İstanbul milletvekilleri ve Üsküdar Kaymakam Adem Yazıcı’nın yanı sıra yaklaşık 5 bin kişiyi bulan çok sayıda vatandaş, aileler ve çocukları katıldı.

DÜNYADA BİR İLK OLAN ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ AÇILDI

Eğitim ve Orman Temasıyla Kuruldu

 

Herkesin ücretsiz olarak faydalanabileceği ‘’Üsküdar Çocuk Köyü’’ toplamda yaklaşık 82.000 metrekarelik bir alana kuruldu.   Üsküdar Çocuk Köyü genel olarak ‘’Eğitim Teması’’ ve ‘’Orman Teması’’ olarak iki kısımdan oluşuyor.  Eğitim teması kısmında köy meydanı, köy çeşmesi, çocuk oyun alanları, yürüyüş parkuru, amfi, gölet, bostan, su değirmeni, serender, köy konağı, çarşı, restoran, köy camisi, şadırvan, wc, çocuk atölyeleri, köy kahvehanesi, idari bina, at çiftliği, ahır, ağıl, kümesler ve otopark fonksiyonları bulunuyor. Orman teması kısmında ise çocuk oyun alanları, piknik alanları, manzara seyir terası, meyve bahçesi, şelale, yeşil köprü ve arkatlı yol, wc, macera parkı, bilyeli araba parkuru fonksiyonları yer alıyor.

DÜNYADA BİR İLK OLAN ÜSKÜDAR ÇOCUK KÖYÜ AÇILDI

 

Ak Parti İBB Başkan Adayı Kurum: ‘’Artık kendi köyümüz dışında Üsküdar’da da bir köyümüz var’’

 

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum açılış konuşmasında Üsküdar Çocuk Köyü projesinin nasıl başladığını anlattı:

 

‘’Türkiye’de ve dünyada da çok örneği olmayan böylesi bir projeyi duyduğumuzda biz de heyecanlandık ve Toki başkanımızla birlikte hızlı bir şekilde bu projenin yapım sürecini başlattık. Bugün bu 85.000 m karelik alanda Üsküdar’ın göbeğinde aynı zamanda Beykoz’un, Ümraniye’nin hemen sınırında yer alan ve İstanbul’da hem nefes alacağımız hem de çocuklarımızın burada huzur içerisinde vakit geçireceği bir projeyi hamdolsun kazandırmış olduk. Bu bizim için çok önemli bir mutluluk.’’

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir