Site icon İntroHaber

Ege Üniversitesi 69 yıl sonra, tüm idari ve akademik birimleri iş ve hizmeti uluslararası standart ve kalitesi tescillendi

ege

Ege Üniversitesi 69 yıl sonra, tüm idari ve akademik birimleri iş ve hizmeti uluslararası standart ve kalitesi tescillendi

EÜ tüm birimleriyle “TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi aldı

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayımlanan 6595 sayılı kanunla 9 Mart 1956 tarihinde, İzmir’de Ege Bölgesi’nin ilk, Türkiye’nin 5. üniversitesi olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan devlet üniversitesi olmuştu. Ege Üniversitesi, Türkiye’de ve dünyada birçok ilklere de imza atmıştı.

Ödemiş, Bayındır, Bergama, Tire ve Çeşme ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulları bulunan Ege Üniversitesi, Bornova’da 3 bin 450 dekarlık bir arazi üzerine kurulu bulunuyor. En son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphanesi, sosyal tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, spor tesisleri, toplum merkezi, alışveriş merkezi, sergi alanları ve Öğrenci Köyü ile yaklaşık 70 bin kişilik bir kampüs alanına sahip.

EÜ REKTÖRÜ PROF DR NECDET BUDAK

Ege Üniversitesi 69 yıl sonra, tüm idari ve akademik birimleri iş ve hizmeti uluslararası standart ve kalitesi tescillendi

69 yıl önce kurulan Ege Üniversitesi (EÜ) ‘nün tüm akademik ve idari birimleri “TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” belgesi almaya hak kazandı.

Ege Üniversitesinde, Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde başlatılan ve tüm idari-akademik birimlerin eşgüdümüyle yürütülen “TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi” çalışmaları başarıyla tamamlandı. Ege Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı 19 fakülte, 9 enstitü, 41 araştırma ve uygulama merkezi, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulundan oluşan akademik birimler ile tüm idari teşkilatın, kurum içi ve kurum dışı iş ve hizmet akış süreçlerinin uluslararası kalite standartlarında olduğu tescil edildi.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyada tüm alanlarda olduğu gibi yükseköğretim alanında da amansız bir rekabet yaşanıyor. Evrensel düzeyde tanınır ve bilinir olmanın yolu kalite çalışmalarından geçiyor. Hepimizin bildiği gibi uluslararası arenada tercih edilebilirliğin olmazsa olmazı kalite yönetimidir. Kaliteyi bir kültür haline getiren, sürdürülebilir kılan yükseköğretim kurumları dünyadaki üniversitelerle rekabet edebilir hale gelmektedir” diye konuştu.

“Tüm birimlerimizde kalite içselleştirilerek bir kültüre dönüştü”

Göreve başladıkları ilk günden itibaren kalite çalışmalarını öncelikli hale getirerek reform niteliğinde projeleri bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Bilimsel araştırmada öncü, ulusal ve uluslararası alandaki paydaşları ile güçlü bir işbirliği ve iletişim ağı bulunan, öğrenci odaklı, yeşil, sürdürülebilir, erişilebilir ve yaşanabilir bir kampüse sahip, ekonomik, sosyal ve kültürel yaşama katkıda bulunan ve finansal yapısı güçlü bir dünya üniversitesi olma vizyonumuz, belirlediğimiz yol haritamız ve stratejik planımız doğrultusunda kurum içi ve kurum dışı tüm iş ve hizmetlerimizin sunumunda kalite odaklı bir yönetim sistemini esas aldık. Kaliteyi öncelikli  gündem yaparak içselleştirilmesi ve  bir kültüre dönüştürülmesi için hem bireysel hem de kurumsal düzeyde bir seferberlik başlattık.  Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli unsurlarından biri olan Kurumsal Akreditasyon Programını kapsayan değerlendirmelerin ardından, Türkiye’de bir ilki başararak YÖKAK’tan beş yıllık tam kurumsal akreditasyon alan ilk devlet üniversitesi olduk. Şimdi de bağımsız bir kuruluş tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde, Ege Üniversitesi olarak periferideki birimlerimizde dahil olmak üzere, 19 fakülte, 9 enstitü, 41 araştırma ve  uygulama merkezi, 3 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ve tüm idari birimlerimizle TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi ve TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazandık” dedi.

“Bu başarı ile sürdürülebilirlik hedeflerimizi taçlandırdık”

TS EN ISO 14001:2015 ve TS EN ISO 9001:2015 kapsamında yürütülen çalışmaları yükseköğretim hizmetleri ile sınırlı tutmadıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin farklı birimlerinde üretimini gerçekleştirdiğimiz; sütlü ürünler üretim hizmetimiz, unlu mamuller üretim hizmetimiz ve üniversite dışına verdiğimiz test ve analiz hizmetlerimiz de belgemiz kapsamında yer aldı. Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusundaki kararlılığımızı taçlandırdık ve bu kapsamda bir ilk olmanın gururunu yaşıyoruz.  Rektörlüğümüze bağlı tüm birimlerimiz, bağımsız denetimlerden geçerek kalite standartlarını karşıladığını ve yerine getirdiğini göstermiş oldular. Uluslararası geçerliliği olan bu belge, tüm birimlerimizde kalite anlayışının yerleştiğini, sürdürülebilir olduğunu, etkin bir yönetim sisteminin kurulduğunu, kurum içi ve dışı kamu ve özel tüm paydaşlarla iyi bir iş akış sürecinin yaşandığını bizlere sunuyor. Belgenin, üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen tüm mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Exit mobile version