TÜRKİYE’YE ÖRNEK BORNOVA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ORTAK YERLEŞKESİ

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BORNOVA SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ORTAK YERLEŞKESİ

Sivil toplum kuruluşlarının ortak kullanım amaçlı oluşturulan Bornova Belediyesi STK Yerleşkesi Türkiye’nin örnek projesi oldu.

Bornova Belediye STK’ları ortak kullanıyor.

Bornova Belediyesi’nin sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplamak için projelendirdiği Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Yerleşkesi 2023 yılında da STK’ların evi olmayı sürdürüyor.

Bornova Belediyesi STK Yerleşkesinde Son bir yıl (2023 içinde) 659 toplantı, genel kurul ve etkinliğin gerçekleştirildi.

STK Yerleşkesi merkezi, 2023’te 32 bin 612 kişiyi de misafir etti. Bilinirliği artan STK Yerleşkesi üye sayısı ise 469’a yükseldi.

BORNOVA BELEDİYE STK’LARIN FAALİYETLERİ

Bornova Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Yerleşkesi Koordinatörü Müdürü Şahin Doğan verdiği bilgilerde, “Bornova Belediyesi STK Yerleşkesinde Son bir yıl 2023 içinde 659 toplantı, genel kurul ve etkinliğin gerçekleştirildi.

STK Yerleşkesi merkezi, 2023’te 32 bin 612 kişiyi de misafir etti. Bilinirliği artan STK Yerleşkesi üye sayısı ise 469’a yükseldi. Amacımız STK’ların en önemli ihtiyaçlarından olan yer bulma salon arama ve bunun yanında misafirlerine ikramlarda kolaylıklar sağlayarak daha çok faaliyetleriyle hizmetlerini artırmak istiyoruz.” Dedi.

TOPLUMLUMUN GÜNDEMİNE IŞIK TUTMAK

Şahin Doğan,  “Bunların yanında; Ocak 1993 yılında hain bir suikastle katledilen Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu ölümünün 31. Yılında Atatürkçü Düşünce Derneği Bornova Şubesi’ ile birlikte düzenlenen etkinlikle anıldı.

Ayrıca Belediyemizce ve Oyun Sanat Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle ara tatil etkinlikleri kapsamında düzenlenen Filiz Ablayla Oynuyorum &Öğreniyorum etkinliği Çamdibi Şehit Er Adem Bilaloğlu Tesisleri (Çamdibi Pazar Yeri Üstü ) kitaplığında Filiz Özyurt eğitmenliğinde gerçekleşmiştir.

Belediyemiz ve Girişiyorum Derneği işbirliğiyle ara tatil etkinlikleri kapsamında düzenlenen Smart Akıllı Hedefler Atölyesi ve Kodlama Oyunları Atölyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezinde gerçekleşti.

Ayrıca STK’lara ortak projelere, ortak proğramları da birlikte yapma olanağı sağlanıyor. Bunun gibi faaliyetlerin kapsamında Toplumun gündemine de ışık tutmak olarak faaliyetlerimizi anlatabiliriz” Şeklinde açıklamalarda bulundu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir