GGYD BAŞKANI ADAYLARA BORNOVA STK YERLESKESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Genel Başkanı M. Nezih Allioglu, düzenlediği  toplantida, 2024 enflasyon, issizlik, faiz oranları ve dovize ilişkin beklentilerinin yanı sıra otomobil piyasasındaki gelişme-leri de değerlendirdi.

GGYD BAŞKANI ADAYLARA BORNOVA STK YERLESKESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Allioglu, 21 Ocak’ta yapılacak GGYD 21. Olagan Genel Kurulu hazırlıkları ve yeni döneme ilişkin planlarını anlattı. 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi adaylara yönelik mesajlar da veren Allioglu, Ankara’daki sivil toplum kuruluşlarını (STK) bir araya getirecek STK Yerleşkesi kurulmasını önerdi. Alioglu, “STK yerles-keleri, STK’ların birbirleriyle kaynaşma ve paylaşma imkanı oluşturur. STK’ların birlikte neler yapabiliriz diyerek iş birligi yapmaları açısından da olumlu olur” dedi. İzmir Bornova da bunun bir ornegi olduğunu da kaydeden Allioglu özetle sunları söyledi:

YEREL YÖNETİMLER YAPTIKLARINI SUNMALI

Nezih Alloglu, “Belediye başkan adaylarının, belediye başkanlarının yapması gereken görev olarak 10-15 tane madde var. Bir defa, yaptıklarında şeffaf olacaklar. Cunku bizim paramız harcıyorlar. Gereksiz yatırım yapmayacaklar. Gerçekten vatandaşın verdiği her kurusu çok dikkatli harcayacaklar. önlerini görecekler. Bu kapsamda yerel yönetimlerden şeffaf davranmalarını, gereksiz yatırım yapmamalarını ve toplu taşıma gibi ulaşım faaliyetlerinde daha çok varlık göstermelerini bekliyoruz.

 Belediye başkanları ve adaylar sag olsunlar kapılarını sivil toplum kuruluşlarına açıyorlar ve ziyaretler yapıyorlar. Ne yapabiliriz’ diye soruyorlar. Aslında ne yapabiliriz’ diye sormamaları lazım. Yaptıklarını sunmaları lazım. Yerel yönetimlerden STK’lara destek bekliyoruz. STK’lar olarak bir beklentimiz de STK yerleşkelerinin kurulması. Bu Teknokent mantığıyla olabilir. STK yerleşkeleri, STK’ların birbirleriyle kaynaşma ve paylasma imkanı oluşturur. STK’ların birlikte neler yapabiliriz diyerek iş birligi yapmaları açısından da olumlu olur. Ankara’da bu konuda çok büyük bir eksiklik var.

İZMİR’DEKİ UYGULAMA ANKARA’DA OLABİLİR

Bunun İzmir Bornova’da çok güzel bir örneği var. Bornova Belediyesi üç katli bir binayı STK Yerleşkesi olarak yapmış. 350 civarında sivil toplum örgütüne yer vermiş. Büyük 100-150 kişilik sahneli amfi yapmış. ‘Herkes kullansin’ diyor. Küçük, büyük toplantı odaları yapmış, çalışma ofisleri yapmış. Çok aktif şekilde 350 civarında dernek orayı kullanıyor. Belediyelerin böyle bir hizmet vermesi lazım. Bu insanlar bir araya geldiği zaman orada iste ihtiyaç sahiplerine desteklerde de bulunurlar. Bu kadar insanı toparlayabilmek lazım. Bizim gibi sivil toplum kuruluşları için en önemli mesele yer konusudur. Bugün bir dernek yer kirası olarak en az 15 bin TL ödemek zorunda kalabiliyor. Iste İzmir’de 350 dernek bu parayı ödemiyor onunla başka projeler yapabiliyor. Ankara’da da bu örneği kullanabiliriz. Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) 2-3 yıl önce bu örneği önermişti. Bunu İzmir’de bir ilçe yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi de yapabilir. Ama siyaseti karıştırmasınlar. O sivil toplum örgütü bizim partiyi destekliyor, bu bizden değil gibi böyle de olmaması lazım. Açıkça bunu herkese açması lazım. Biz de bu iyi uygulamanın tüm yerel yönetimler için örnek olmasını diliyoruz.

 Toplantıya Genel Başkan Allioğlu’nun yanı sıra Başkanvekili Gürbüz Bekis, Başkan Yardımcısı Arda Alkan, Genel Sekreter Elif Ufluoğlu ve GGYD Nilüferler Yetişiyor Eğitime Destek Fonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Çınar da katıldı.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir