DİŞ HASTANESİ OTOPARKI EZİYETİ NİHAYET BİTİYOR

DİŞ HASTANESİ OTOPARKI EZİYETİ NİHAYET BİTİYOR

İzmir Konak ilçesi Basmane semtinde 20 yılı aşkın hizmet veren otoparkın kapalı kalmasıyla ilgili, yaklaşık 9 aylık eziyet sürecini bitirecek karar alındı, nihayet eski haline dönecek.

Konak ilçesi Basmane’de bulunan İzmir Eğitim ve Araştırma Diş Hastanesi’nin uzun yılladır hizmet veren ancak yaklaşık 9 aydır yanlış yazışmalardan kapatıldığı iddia edilen 180 araçlık otopark açılamaya gün sayıyor.

Diş hastanesinin arkasında ve çelik yapıya sahip 10 şiddetinde depreme dayanıklı yapılan ve Afet Toplanma alanı da ilan edilen 180 otomobillik 4 katlı Eğitim Diş Hastanesi’nin otoparkı yaklaşık dokuz aydır kapalıydı. Eğer aksi bir durum yaşanmazsa aylarca kesinti sürüncemesinden sonra tekrar eski günlerdeki gibi hastane personeline otopark hizmeti vereceği öğrenildi.

OTOPARK NEDEN KAPATILDI

Edinilen bilgilere göre; “İzmir Eğitim Diş Hastanesi ve daha öncede yerinde hastane olarak hizmet veren; Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Röleve ve Anıtlar Yüksek Kurulu kararlarınca ve İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü sorumluk alanları içerisinde bulunan Basmahane bölgesi’nin hemen her yerinde Tarihi eserler bulunan onlarca dekar alana sahip alanın da sadece bir hastanenin bahçesindeki otoparkın tarihi eser üzerinde gerekçesiyle kapatılmasının nedeni hala anlaşılamadı. 

Yurtdışından gelmiş göçmen ve kimsesizlerin barındığı, onlarca otelin bulunduğu otoparkı probleminin ve güvenliği gibi olumsuzluklarının yaşandığı hasas bir bölgede bulanan Hastanenin yaklaşık 350 personeline hizmet verdiği 180 araçlık otopark alanı, yaklaşık 9 ay önce kapatılmıştı.

Hastane çalışanları ise o bölgede araçlarını park edecek güvenli yer bulmakta zorlandılar ve aynı zamanda park yerlerinin ücretli olması da memurlarına, otopark bulamaması yanında ekonomik kayıplarla da ayrı bir külfet getirmiş oldu. En önemlisi ise; hem personel hem de acil hastaların, Ambulansların otopark olmaması nedeniyle hem maddi hem de manevi yönden çok büyük bir sıkıntılara neden olduğu da iddialar arasında.

Uzun yıllardır hizmet veren yaklaşık 9 aylık hastane otoparkın kapatılma gerekçesi ise, hastane yetkililerinin, İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Röleve ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun önceki verilen karalarını, yazışmalarının sorgulamadan veya geçmişteki yazıları dikkate almadan “otoparkın tadilatı ve tamiratının yapılması gerekiyor” diye bir resmi yazısıyla başladığı iddia ediliyor. Hastane yetkililerinin gözünden kaçan, ise önceki resmi yazılarda kaleme alınmış, yazılmış olan yazılardan dolayı; İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce daha önceden otoparkın tarihi eserler üzerinde yapılmış olduğu gerekçesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Röleve ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun mahkemeye başvurması gözardı edilmiş olduğu da iddialar arasında yer alıyor. Öte yandan Mahkeme sonucunda da tarihi eserlerin üzerinde otoparkın yapıldığı yönünde karar vererek otoparkın boşaltılması olduğu’ da ayrıca ifade ve iddia da edilmişti.

İzmir Eğitim Diş Hastanesi’nin bu yanlışından dönmesi personelce olumlu karşılandı. Ancak bilenen bir gerçek ise dekarlarca tarihi bir alan üstünde bulunan, uzun yıllardır bölgedeki otoparkın, yüzlerce yapının bulunmasına ve hastanenin bodrum katında ki bir bölümünün Turizm amaçlı gösteri yeri olmasının bilinmesine sendikalarca dile getirilmesine rağmen, otoparkın kapatılması personelin 9 aydır çektiği maddi ve manevi eziyete de dikkat çekiliyor.

MÜJDELİ HABER 9 AY SONRA GELDİ

Müjdeli haber geldi; Konak Basmane Semtindeki İzmir Eğitim Diş Hastanesi’nin otoparkı Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıf Bölge Müdürlüğünün de ortak sorumluluk alanı içerisinde 20 yılı aşkındır hizmet verdiği, ayladır kapalı bulunan ancak bölge itibariyla en çok araç otopark probleminin ve güvenliğin az olduğu bölgedeki hastane personeli için önemli olan hastane otoparkı 8 Ocak 2024 pazartesi hizmet açılıyor.

Bundan dolayı otoparkın açılması yönünde personel dilekçeleri ile Hastanenin yetkili sendikalarından Birlik Sağlık Sendikası’nın girişimler sonuç verdi.

Otoparkla ilgili daha önceden yaklaşık Mart 2023’te ve Kasım 2023 gibi iki kez basın açıklaması yapan Birlik sağlık Sen Sendikasının girişimleri ve sıkı diyaloglarıyla açılma aşamasına geldi.

Otoparkın personellerden sorumluluk bana aittir şeklinde dilekçe alınması ile 8 Ocak 2024 Pazartesi günü yaklaşık 9 aylık eziyetin biteceği öğrenildi.

Çeşitli Kamu Kurumu yetkilerden edinilen bilgilere göre, “Hastane otoparkı 8 Ocak Pazartesi günü aksi yönde bir başka terslik olmazsa hizmete açılıyor.

Personel ise bunu duyunca sevinçle dilekçelerini verdiği ve sorumluluğu üzerine de aldığı da kaydedildi. Bunun ne alma geldiğini ise Sigorta yönüyle olduğunu iddiası düşünülüyor. Tekrardan açılacağı yönündeki bilgiler yine de sevinçle karşılandı.

Tabi ki, yaklaşık dokuz ay boyunca yaşanan mağduriyet her şeyi geri getirmediği, personeli gerçekten hazır elindeki otoparkı kullanamamasından dolayı oldukça maddi ve manevi mağdur edilmiş olmasını da göz ardı edemeyiz. Yine de zararın neresinden dönülse kardır.” Şeklinde görüşlere de yer verildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir