NİVOGO TÜRKİYE’YE İSTABUL BARAJLARI KADAR SU KAZANDIRDI

Nivogo İzmir’de dünyaca ünlü markaların yer aldığı İnovasyon 8’inci Mağazasını açtı

NİVOGO TÜRKİYE’YE İSTABUL BARAJLARI KADAR SU KAZANDIRDI

İstanbul’da 7 mağazasını bulunan Nivogo, mağazalarda kalan ürünleri Gebze’deki atölyelerinde yeniden inşaa ederek bay,bayan ve çocuk son tüketicilerin beğenisine sunuyor.

Avrupa’nın 1 numaralı döngüsel ekonomi girişimi Nivogo, İzmir’in ilk ve en büyük döngüsel mağazasını MaviBahçe AVM’de açıldı. Yaşanabilir bir gelecek hayal eden döngüsel kahramanlarla vatandaşları tanıştırıyor.

Nivogo Genel Müdürü Yardımcısı  Tunahan Kafa, kendilerinin 8. Ve  İzmir’de ilk olan Mağazasını MaviBahçe AVM’de açtığı yerinin gezdirerek basın mensuplarına bilgiler verdi.

Nivogo 8. Mağazasını döngüsel alışverişe olan talebin artmasıyla İzmir Bostanlı Mavibahçe’de hizmete açtı.

Her sene 100 milyar giyim ürünü üretildiğini ve 85 milyar tanesinin atıllaştığını belirten yeni uygulamalar ile ilgili bilgiler veren Nivogo Kurucu CEO’su Arnas Akbaş, “Atıklar hemen yok olmuyor. Dünyanın farklı ülkelerinde bu atıklarla karşılaşır hale geldik. Moda endüstrisinin bu yıkıcı etkisini ortadan kaldırıp, bu atılları herkes için ekonomik ve ekolojik bir faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Hindistan Bangalore’de düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanlar Toplantısı’nda ‘Avrupa’nın 1 Numaralı Döngüsel Ekonomi Girişimi’ seçilen Nivogo İzmir’in açılışı Nivogo Kurucu Ortağı ve CEO’su Arnas Akbaş, Nivogo Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa, İzmirli moda ve doğaseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

 Yenileme Merkezi’nde yenilenen Türkiye ve dünyanın önemli moda markalarının kadın, erkek ve çocuk ürünleri, Nivogo’nun döngüsel moda konseptli yeni mağazasında kullanıcılar ile buluştu.

 Döngüsel mağaza ile önceki sezonlara ait kıyafetler, tek kalan ayakkabılar, etiket hatasından dolayı depolarda atıl bekleyen ürünler, döngüsel moda ile hayata döndürülerek yeni kullanıcılarıyla buluşacak.

“AMAÇ, MODA ENDÜSTRİSİNİN YIKICI ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK”

Moda endüstrisinin dünyayı en çok kirleten ikinci büyük endüstri olduğunu belirten Nivogo Kurucu CEO’su Arnas Akbaş, her sene 100 milyar giyim ürünü üretildiğini ve 85 milyar tanesinin atıl hale geldiğini dile getirdi.

 Akbaş, “Atıklar hemen yok olmuyor. Dünyanın farklı ülkelerinin çöllerinde, okyanuslarında, denizlerinde, hatta bazen daha yakın coğrafyalarda bu atıklarla karşılaşır hale geldik. Döngüsel moda hareketi olarak ilk motivasyonumuz ise moda endüstrisinin bu yıkıcı etkisini ortadan kaldırıp, bu atılları herkes için ekonomik ve ekolojik bir faydaya dönüştürmekti.

Dolayısıyla 2021 yılında Nivogo’yu kurduğumuz zamanki ilk motivasyonumuz hem insanların hem de markaların bir sebepten kullanım döngüsünün dışında kalan ürünlerini tekrar onlar adına döngünün içerisine katmak. Böylelikle, atıl ürünleri bir sonraki kullanıcılara, döngüsel mağazalar aracılığıyla yenilenmiş olarak sunuyoruz. Bizler hem dünya için hem de kullanıcıların ekonomileri için iyi bir şey yapmalarını sağlayacak bir model kurduk” dedi.

“İZMİR’DEKİ İLK DÖNGÜSEL MAĞAZAMIZ”

İzmir’de döngüsel kahramanlar olan kullanıcılar ile buluşmanın heyecanını paylaştığını dile getiren Akbaş, “İstanbul’da 7 mağazamızdan sonra İzmir’deki ilk döngüsel mağazamız. Başarımızı farklı şehirlerde ve farklı ülkelerde klonlayarak döngüsel modayı herkes için erişebilir hale getirmeyi hedefliyoruz. Bizim mottomuz Türkiye’yi dünyanın döngüsel ekonomi merkezi haline getirmek” ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN DÖNGÜSEL MODAYA İHTİYACI VAR”

Günümüzde yeni neslin ekonomik ve ekolojik ürünlere karşı daha fazla ilgilerinin olduğunu vurgulayan Nivogo Genel Müdür Yardımcısı Tunahan Kafa, “Bir kot pantolon üretiminde 11 bin litre su harcanıyor. İstanbul’un barajları kadar suyu Vatandaşlarımıza kazdırdık.” Dedi.  “İnsanlar artık doğaya zarardan çok fayda sağlamak istiyor. Ayrıca maliyetlerin artması, insanları daha akıllı bir alışveriş yapmaya yönlendiriyor.” Diye konuşan, Dünyanın döngüsel modaya ihtiyacı olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Kafa, “Bu yılın yarısında dünyanın bu yıla ait kaynaklarını tükettik ve her yıl limit aşım günü biraz daha geri çekiliyor. Dünyada ürettiğimizden çok tüketiyoruz ve iklim krizine neden oluyoruz. Tüm bunlar ise bizden sonraki gelecek nesil için bir şeyler yapmamız gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle döngüsel moda için çalışan girişimiz. Amacımız sadece Türkiye değil, ülkemizi dünyanın döngüsel ekonomi merkezi haline getirerek yaşanabilir bir geleceği bizden sonra gelecekler için mümkün kılmak.

Çünkü bir pantolon üretiminde 11 bin litre su harcanıyor, bu da bir kişinin yaklaşık on yıllık içme suyu ihtiyacı demek oluyor.  Döngüsel moda aslında bu hapsedilen ekonomik ve ekolojik değerin serbest bırakılmasını sağlıyor.” Şeklinde açıklamalarda bulundu

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir