KOZA İLK AĞLARINI İZMİR’DEN ÖRMEYE BAŞLADI, HEDEFİ 100’E ÇIKMAK

Koza Halı İzmir Basınıyla Gelecek Planlarını Paylaştı

Koza Halı, güçlü bayi yapısıyla Türkiye genelinde başlattığı tabelalaşma projesi olan “Koza Halı Gallery” konseptini İzmir’de düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaştı.

Koza Halı, Türkiye genelinde yaygınlaştırmaya başladığı Koza Halı Gallery konseptiyle tabelalaşma çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda İzmir Torbalı’da açtığı Koza Gallery mağazasıyla 300 metrekarelik bir alanda 30 farklı Koza Halı koleksiyonunu müşterileriyle buluşturan marka, İcra Kurulu Başkanı İbrahim Cingisiz ev sahipliğinde İzmir basınıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrası mağazada misafir edilen konuklara sade ve modern mimariye sahip Koza Halı Gallery konsepti tanıtıldı.

Halı ihracatını yüzde 65’i üreten Gaziantep merkezli firmanın hedefi Türkiye genelinde 100’üncü mağazaya ulaşmak.

Toplantıda, Koza Halı’nın uzun ve kısa vadeli plan ve hedefleriyle birlikte halı sektörünü de değerlendiren Koza Halı İcra Kurulu Başkanı İbrahim Cingisiz, “Türk halı sektörü dünya çapında %65’lik bir paya sahip. Koza Halı olarak bizim ana pazarımız Amerika. Üretim kapasitemiz ise yıllık 2 milyon adet. Bu bizim için çok değerli. Koza Halı olarak, 2023 yılında Türkiye çağında tabelalaşmaya büyük önem vererek, ciddi bir yatırım yaptık. Geleneksel halı mağazası konseptinden uzaklaşarak, sade ve modern mimariye sahip bir “showroom” mantığıyla dizayn ettiğimiz ve sadece kendi ürünlerimizi sergilediğimiz Koza Halı Gallery mağazalarında müşterilerimizle buluşmaya başladık. 2023 yılında 5 yeni galeri mağazası açtık ve 3 adet Gallery mağazasının mimari projesi için çalışmaya başladık.

2024 yılında 20, 2025 yılı sonunda ise 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz. Torbalı’da ilk mağazamızı açtık. Sivas, Niğde, İstanbul ve  Bursa’da mağazalarımız var.  İzmir ve Bursa’da ikinciyi açacağız. Ankara’da da mağaza açacağız. Her bölgeye bir hedef belirledik. Mağazalarımız bu şekilde Türkiye geneline yayılacak.” şeklinde konuştu.

Geçmiş yıllarda yaşanan lojistik sorununun da ortadan kalktığını söyleyen Cingisiz, Gaziantep’in dokuma halıda dünyada 1 numara olduğunun altını çizdi.

Toplantıdan sonra Torbalı ilçesinde bulunan ilk Koza Halı mağazası gezildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir