MİLYONLARCA DEVLET ZARARI İZMİR’DEKİ TONLARCA KAÇAK ALKOL YAKALANARAK ÖNLENDİ

İzmir Polisi Yılbaşı Öncesi Etil Alkol Kaçakçılarına Operasyon düzenledi. Milyonlarca TL devlet zararı önlendi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Emniyrt Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube ekiplerince; Merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilerek depolanan, yılbaşı öncesinde vatsndaşları zehirleycek hatta ölümlere bile sebep olabilen sahte içki imal edenler yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “vatandaşlarımızın içki yapımında kullanmaları için “mürekkep sökücü” ve “genel kullanım amaçlı tutuşturucu sıvı” adı altında satışa sunan, tüketilmesi halinde insan sağlığına çok ciddi zararları olan ve ölümlere bile sebep olabilen sahte etil alkol kaçakçılarına yönelik; operasyonlarda şüpheli şahıs yakalanmıştır.

01 – 10 Kasım tarihleri arasında İzmir ilimizde yapmış olduğumuz çalışmalarda; kaçsk 40 TON etil alkol, 57 bin adet etiket, 2 adet dolum makinası ele geçirilmiştir.

Operasyon neticesinde şüpheli 17 şahsa adli işlem yapılmış, 4 şüpheli sevk edildikleri mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır 13’ü tutuklanmıştır.

Yakalanan etil alkolden, yaklaşık 120 bin şişe sahte içki imal edilmektedir. Ayrıca 10 milyon ₺ kamu zararı engellenmiştir.

İzmir Polisi olarak, insan sağlığına ciddi zararları olan sağlıksız ortamlarda üretilerek depolanan ve satışa sunulan yasadışı etil alkol ticareti ile mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir.” Şeklinde açıklamalarda bulunuldu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir