BİR ÇOK MAAŞ ALAN DANIŞMANA TASARRUF TEDBİRİ VAR MI?

Bir çok yerden maaş alan danışmanların olduğu iddiaları gündeme taşındı. 11 yerden maaş alan danışmanın olduğu ve bunlara tasarruf tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığı da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ‘nde gündeme geldi.

İddiaları gündeme getiren Aydın İyi Parti Milletvekili Karakaş: “11 maaş alan danışmanlara tasarruf tedbiri yok mu?” diye sordu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, partisi adına TBMM’de iddialarını taşıdığı bir konuşma da yaptı.

Karakaş, Ekonomik gelişmelerle ilgili olarak yaptığı konuşmada “Türkiye, gelir adaletsizliğinin büyük bir sorun hâline geldiği, vatandaşın açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiği, kirasını, faturalarını bile ödeyemediği, bütçe açıklarının vergilerle karşılandığı bir ülke hâline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Karakaş, “Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Şimşek, göreve başlar başlamaz hepimizin takdirle karşıladığı tasarruf genelgesi gönderdi. Genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde, tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek tasarrufların tavizsiz uygulanacağını söylemişti. Buraya kadar her şey çok güzel ancak Sayın Bakan, bu güzel genelgeyi yayınlarken sanırım kendi çalışma arkadaşlarının ballı maaşlarından dahi habersiz. Bakan yardımcıları, bürokratlar ve sayısını dahi bilmediğimiz yüzlerce Cumhurbaşkanı danışmanları; TÜPRAŞ, PETKİM, EXİMBANK ve Türk Telekom gibi birçok kurumdan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın, emeklilerimize sadaka olarak verilen 5 bin liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var” diye iddialarını tekrar etti.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, 11 maaş alan Cumhurbaşkanı danışmanı olduğunu iddia ederek “Bu arkadaşlarımız yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla bu kadar fahiş paralar alacak ne yapıyorlar? Aldıkları maaş yetmiyor mu? Bu görevleri yürütecek başka Türk evladı yok mu? Tüm faaliyetlerinin masrafları devlet tarafından karşılanan bu arkadaşlarımız, hangi masrafı cebinden yapıyor da bu maaşları kendilerine yetmiyor?

Birçok eski milletvekili, bakan da hem emekli maaşı alarak hem de bu yönetim kurulu üyeliklerinden maaş alarak ülkenin ekonomisine ciddi zararlar veriyorlar. İktidar partisi milletvekillerine soruyorum: Neden biriniz çıkıp da ‘kral çıplak’ demiyorsunuz?

Vatandaşımız ekonomik kriz altında ezilirken depremzedelerin yaraları hâlâ tam olarak sarılmamışken gençlerimiz çalışabilecekleri bir iş dahi bulamazken kamudaki bu adaletsiz düzen sizin de vicdanınızı sızlatmıyor mu?” şeklinde konuştu.

Karakaş konuşmasında, “Elhamdülillah, istisnalar hariç hepimiz Müslümanız, bizim örnek alacağımız kişi tabii ki şüphesiz Peygamber’imizdir. Dolayısıyla ben bütün arkadaşlarımızın birazcık vakit ayırıp Peygamber Efendimizin yaşantısını örnek almalarını ve bu çok maaşlı, çok ballı maaşlı savurganlıktan kurtulmanızı tavsiye ediyorum.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.(aydındenge)

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir