ESKİŞEHİRLİ ES-ES’LER KARŞIYAK’DA ESTİ ÇOŞTU

ESKİŞEHİRLİ ES-ES’LER KARŞIYAK’DA ESTİ ÇOŞTU

ESKİŞEHİR KÜLTÜR YARDİMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ESKİŞEHİRLİLERİ İZMİR’DE BULUŞTURDU

Eskişehir Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İzmir’de yaşayan  Eskişehirlileri Karşıyaka’da buluşturdu.

Eskişehir Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı  Yaşar Hanlı’da İzmir’de yaşayan Eskişehirlileri Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde Ekim ayının 3. Haftasında düzenlediği Yöresel Lezzetler Etkinliği’nede birarsya getirdi.

Başkan Yaşar Hanlı verdiği bilgide, İzmir Karşıyaka Bostanlı pazaryerinde 20-23  Ekim  tarihleri arasında Eskişehir yöresel lezzetler Etkinliğine yaklaşık 150 sivil toplum kuruluşlarına üye 10 bine yakın hemşerilerinin ve davetlilerin katıldığını kaydetti.

 Eskişehir Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanlı, “Dernek olarak, tüm hemşerilerimizi bağrımıza bastık. Ayrıca tüm siyasi  partilerin temsilcileri ve yöneticileri etkinlikte bizi yalnız bırakmadınız. Başta Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Dr Cemil Tugay ve Meclis üyelerimiz olmak üzere,  Hemşerilerimize ve katılan herkese teşekkür ederiz.” Dedi.

Başkan Hanlı açılışta yaptığı konuşmasında, “Üyelerimiz siyasi parti başkanları ve yöneticileri Değerli Muhtarlarımız, STK Bşk ve yöneticileri siz misafirler ve hemşerilerim. Bu sene ikincisini yapmış olduğumuz Eskişehir yöresel etkinliğimize hepiniz hoşgeldiniz.

Öncelikle kısaca Sizlere Eskişehirimizden bahsetmek isterim. Hareketli sosyal hayatı, zengin kültürü, genç nüfusu, tertemiz caddeleri, kaplıcaları. lületaşı, porsuk çayı ve yeşilliği ile insanı büyüleyen uygar bir yaşam denince akla gelen tipik bir Cumhuriyet şehridir Eskişehir

Tarihi geçmişi Milattan Önce 3000 Yılına kadar dayandığı için Eskişehir ismi verilmiştir.

Ayrıca her açıdan yeniliklere imza atan şehir. Halk arasında öğrenci şehri olarak ta bilinir.

Biz Derneklerin amacı hiçbir zaman para kazanmak ve ticaret yapmak değil. Derneklerin amacı ğönüllülük esasına bağlı topluma hizmet etmektir.

Geldiğimiz yörelerin örf ve adetlerini göç ettiğimiz şehirlerde yaşamak ve o bölgeye entegre olmasını sağlamaktır.”

GAZZE’DE FİLİSTİNLİ KATLİAMI TEPKİSİ

“Filistin’de yaşanan kayıplar bir savaş değil insanlık suçudur. Barışı ve adaleti savunduğumuz bu yas günün de eğlence proğramımızı bugün için iptal ettik yapılmayacaktır.

Bizler bu etkinliği düzenlerken öncelik olarak şuna dikkat ettik. Bir nebzede olsa destek ve katkı sağlamak için Depremi yaşayan Gaziantep esnafları ile bir araya geldik.

Biz Eskişehirliler olarak 9 yıldır üniversite öğrencilerine aralıksız burs vermekteyiz. Bu yılda etkinlikten elde edilecek olan gelirin tamamı eğitim burs yararına aktarılacaktır.

Bizlere katkı sağlayan Karşıyaka belediye bşk dr cemil tuğay, Gaziantep Federasyon Başkanı Hasan Özayğut ve tüm esnafa Huzurlarınızda teşekkür ederim

Siz değerli misafirlerimize iyi vakit geçirmeniz! Diliyorum” Şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr Cemil Tugay’da katılanlara ve bu buluşmayı sağlayanlara teşekkür ederek, bu gibi etkinlikleri barışa katkısının olacağını kaydetti. Daha sonra açılış yapılıp, standlar da gezildi

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir