BEKA İZMİR İLE İLLER ARASI DOSTLUK GEZİSİ

BEKA İZMİR İLE İLLER ARASI DOSTLUK GEZİSİ

BEKA İZMİR İLE BİLECİK, ESKİŞEHİR, AFYONKARAHİSAR, BİLECİK ARASINDA KARDEŞLİK KÖPRÜLERİNİ GEZİ İLE GÜÇLENDİRİYOR

BEKA,  İzmir Kordon’dan başlayan Eskişehir Dorlion’a uzanan kültür dostluk gezisi düzenliyor

İzmir Kordon’dan başlayarak, Afyonkarahisar Kocatepe ile devam edecek, oradan Eskişehir Yazılıkaya , Frig Vadisi, Çifteler, DORLİON(Han)’a ulaşarak gezinin ilk günü tamamlanacak. Eskişehir konaklamalı tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin olduğu bölgelerde dünyaca ünlü müzelerin ( OMM ) bulunduğu ve Sivrihisar ile Yunus Emre Anıt Mezarı ziyareti ikinci günde yer alacak. Son gün ise bir çağın kapanıp , yeni bir çağın miladi Söğüt ilçesi ile, Kurtuluş Savaşının dönüm noktası İnönü ilçesi ile tarlanın ziyaretin ardından Kütahyadaki tarihi ile gelişip İzmir’de  son bulacak.

İzmir Kent Konseyi Başkanı Nilay Kökkılıç , “İzmir’lilere güzel bir gezi planlıyoruz, çok güzel bir etkinliğin startını veriyoruz ” dedi.

B.E.K.A. (Bilecik, Eskişehir,  Kütahya,  Afyonkarahisar Dernekleri oluşumu) Platformu Başkanı Oral Büyüksarı; sürdürülebilir projelere imza atacaklarını belireterek, “İzmir’de BEKA festivaliyle başlayan ilk adımdan sonra, Türkmen Toyu ile faaliyet alanımızı geliştirdik.

Şimdi ise sürdürülebilir projemiz bölgemize gezi programlarımızı babaşlatıyoruz. Yine sonrasında başka bir sürdürülebilir projemiz “İlçemize Yatırım ile Geri Dönelim ” ekonomik kalkınma çalışmaları başlayacak.

 BEKA Festivali 2. Ayağı İzmir’den  yola çıkılıp Afyonkarahisar’dan başlayarak Eskişehir, Bilecik, Kütahya ile dönüşe geçilecek önümüzdeki günlerde kültür sanat gezisi yapılacak.

Bizlere destek veren başta İzmirve Eskişehir kent konseyleri ve paydaşları, platformun destekçimiz sivil toplum örgütleri ile kurum kuruluş ve gönüldaşlara teşekkür ederiz.” dedi.

İzmir Eskisehirliler Derneği Başkanı Yaşar Hanlı’da, “21-23 Ekim ‘de Yöresel Lezzetlerden Eskişehir ve çevresinin mutfak ve kültürünün tanıtımı ile ilgili çok güzel bir etkinliğimiz olacak. Karşıyaka Bostanlı Pazaryerindeki programa İzmir EsEs Bandosu gösteri ile başlayıp 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak, tüm İzmirlileri bekliyoruz.” dedi.

Kırım Tatar Derneği Başkanı Sultaniye Kızıltunç ise, yeni açtıkları Kırımevine İzmir’lilere Tatar müzesi ve Cibörek yemeğe davet etti.

Kordon’dan Dorliona programı çerçevesinde, halka açık ilk tur gezisi 17-18-19 Kasım da başlayacak.

Kültür, tarih, turistik turuna Bilecik koordinatörü Arkeolog İlker Taşçıoğlu rehberlik edecek. İlgilenenler Kent Konseyi ve BEKA temsilcileri ile irtibata geçebilir.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir