Cumhurbaşkanına Hakaret Etti Yetmedi Terör Gazisini Darp Etti

Cumhurbaşkanına Hakaret Etti Yetmedi Terör Gazisini Darp Etti

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı Saldırıya Uğrayan Terör Gazisini Yalnız Bırakmadı:

– “Şanlı zaferlerimizin maaşı ‘ölürsek şehit olanların gazileri’ düsturu vardır”

– “Dünya ülkelerini dize eden Cumhurbaşkanına hakaret edemezsiniz”

İzmir’in Bornova ilçesinde Cumhurbaşkanına hakaret edeceği MEY’yi uyaran terör gazisi Bülent Yıldırım ziyarete gitti. Şikayetçi olan Gazi Yıldırım, “Herkesin istediği partiyi destekleyebilir. Ancak başka bir şekilde Türkiye yok bu yüzden kimse bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edemez” dedi.

1996 yılında Hakkari’de vatani görevini yapan Bülent Yıldırım, Kuzey Irak’ta 60 kişilik terörist grupla çatışmada tezkeresine girerek 15 gün kala yaralandı. İç organları ağır derecede hasar gören Yıldırım’ın dalağı alındı, bir böbreği işlevi kaybetti ve belindeki kurşuna rağmen hayata tutundu. Yıllar süren tedavilerin ardından İzmir Bornova’da yaşadıren Gazi Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği için MEY isimli şahıs tarafından darp edildi. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın ziyaret ettiği Gazi Yıldırım, yaşadığı olaylar olayını, “bu ülkelerde bir ve bütün olarak yaşamanın mücadelesinin ne olduğunu ben hayatımla ortaya koydum. Ancak hangi görüşürseniz destekleyin kimse hür iradesiyle seçilen Cumhurbaşkanına hakaret etme imtiyazına sahip değildir” sözleriyle tanımladı.

ak parti ceyda bolunmez 2
ak parti ceyda bolunmez

“Elimi Uzattım Tokat Attı”

Gazi Bülent Yıldırım, Mayıs ayında başlayan ve 11 Eylül günü tekrarlanan saldırıyı şu sözlerle anlattı: “Mayıs yerinde yürümediği için her zaman gittiğim kafeteryada açık olan televizyonda deprem ve sel felaketleri sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız açıklama yapıyor. Ülke olarak asrın felaket durumunu ve yaygın kenetlenmemiz durumu açıklanıyordu. Ancak bu sırada hiç tanımadığım ve arka masamda oturan üye tarafından ağıza konuşulmayacağı küfürler duyuldu. Ben de kendisini münasip bir dille uyararak, ‘beyefendi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına küfrediyorsunuz. Ayıp değil mi? dedim. O sayfada kendisi bana ‘sana mı soracağım arıyorume küfrederim’ yanıtını verdi. Aynı zamanda kendisinin boksör olduğu belirtilerek beni tehdit etmeye başladı. Ben de burada kadınların ve çocukların olduğunu hatırlatarak küfürlü konuşmanın şık olmadığını belirttim. Olay büyüklüğünün diye arkadaşımla dışarı çıktık. Kendi arkamızdan geldi ve bize ‘siz kim oluyorsunuz da beni uyarıyorsunuz? Sen ve senin gibiler Erdoğan’ın gazileri olacak mısın? gibi hakaret içerikli sözler sarfetti ve üzerimize yürüdü. Araya giren teröristler benim terör gazisi ayrılıklarının belirtilmesine rağmen küçük bölgelerde bir arbede yaşandı. Bunun üzerine karşılıklı olarak şikayette bulunduk. Olaydan sonra ben kafeteryaya devam ettim. Bu kez abisi öğrenmiştim kişinin yanıma dönmeye başladı. Benimle tanıştım. genel olarak yaşanan olayın ardından arabuluculuk yapmak istediğiyle yanımıza geldiğimizi düşündük. Ancak 11 Eylül günü MEY abisiyle birlikte kafeteryaya yanıma geldi ve ben de barışmak istediklerini düşünerek yağa çalıştılar elimi uzattım ancak bana tokat attı. Olayın ardından darp sonuçlarını aldım ve şikayetçi oldum. Şu anda kolluk kuvvetlerimiz sürecinin gerekli takibini yapmaktadır. Zaten olay olaylarının beyanlarıyla da esastır.”

Vekil Çankırı’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti de dile getiren Yıldırım, “Sayın Vekilimizin ziyareti ayrıca ayrıcalıklı güç verdi, yalnız olmadığımızı hissettirdi. Bu ülke hepimizin. Bir tane Türkiye Cumhuriyeti var. İşte Ortadoğu ortasında. Avrupa’nın hali ise içler acısı. İktidardan keyifyebilirsiniz, eleştirebilirsiniz ancak bugün dünya ülkelerini dize gelen bir ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edebilirsiniz doğru bulmuyorum” diye konuştu.

AK Partili Çankırı: “akıl yırtılmasıdır”

Yaşanan ihbarı Gaziler Haftası’na denk gelmesinden ayrıca üzüntünün ulaştığını, Çankırı’nın temizlenmesi kabul edilebilir yanı olmadığını vatan uğruna canı temizleyen mücadele eden her nefesin değerli olduğunu vurguladı. Vatan millet sevgisini, şehitlik ve gazilik makamını ve bu rütbelerin ne demek olduğunu bilmeyenlerin terör belasının ekmeğine yağdığını aktaran Çankırı, “Gazimize yapılan bu saygısızca durumu, saldırıyı esefle kınıyoruz. Bu ülke bugün dünyada küresel bir güç olma yolunda ilerliyorsa önce aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz ardından da Sayın Cumhurbaşkanımızın içerde ve dışardaki şer odaklarına karşı dik gözetim sayesindedir. Sevelim sevmeyelim ancak saygı göstermek zorundayız. Hiçkimsenin seçimiyle seçilmiş cumhurbaşkanına hakaret etme lüksüne, özgürlüğe sahip değildir. Aksini yapmak apaçık bir akıl tutulmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti sahip olduğu farklı siyasi görüşlerle demokratik bir ülkedir. Herkesin eleştiri hakkı vardır ancak hakaret etme imtiyazı yoktur. Eleştirmenin de bir ·adabı muaşereti vardır. Umarım bu olayda hak ve adalet yerini bulacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanına Hakaret Etti Yetmedi Terör Gazisini Darp Etti
ak parti ceyda bolunmez

“Zaman birlik olma zamanı”

Millet olarak kavga ve provokasyonun anında hiçbir kazanç sağlamadığına dikkat çeken Çankırı, çözümden yana olanın tamamını sağ duyuya davet ederek şöyle konuştu: “Zaman birlik olma zamanı. Darı olarak bir olursak, gelemeyeceğimiz hiçbir sıkıntımız olmaz. Nitekim şanlı zaferlerimizin maaşı ‘ölürsek şehit olanların gazi’ olması düsturunu Malazgirt’te, Çanakkale’de, 15 Temmuz’da görmek mümkün. Kaldı ki en önemli görevlerimizden biri de şehit ve gazilerimizin teslimini muhafaza etmektir.”

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir