İZMİR KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR EVİ VE DERNEK BİNASI AÇILDI

İZMİR KIRIM TÜRKLERİ KÜLTÜR EVİ VE DERNEK BİNASI AÇILDI

Kırım Türkleri İzmir Kültür Evi ve Dernek binasını Konak Belediye Başkanı Abdul Batur açtı.

İzmir Kırım Türkleri Kültür Evi ve Dernek binasının açılışına Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yanı sıra B.E.K.A. Platformu Başkanı Oral Büyüksarı, Erdebil’den Horasan’a Afyonkarahisarlılar Derneği Başkanı İlyas Çelik, STK temsilcileri ile davetliler açılışta hazır bulundu.

Konak Belediye Başkanı Batur açılışta yaptığı konuşmada, “Belediyemiz tarafından Güngör mahallemizde restore edilen binada faaliyet gösterecek olan İzmir Kırım Türkleri Kültür Evi, düzenlenen törenle açıldı.

İzmir’de yaşayan Kırım Türklerini bünyesinde toplayacak olan kültür evi, Kırım Türk kültürünün yaşatılmasına katkı sağlayacak.

1991 tarihinde Karataş’ta kurulan binamızda güzel hizmetler sunan, tüm Kırım Türklerini ve üyelerini  kucaklayan İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneğimizin bulunduğu bu bina deprem dolayısıyla az kullanır bir hale gelmisti.

Kırım Türkleri Kültür Evi ve Dernek binasının burada olması ve Bu sebepten bu binanın önemi kat kat artmıştır.” Dedi

İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sultaniye Kızıltunç ‘ta Yaptığı konuşmasında,  “Bu binanın derneğimize tahsisini başlatan Hakan Tartan başkanımıza ve onarım işini başlatan ve bitiren İzmir Kırım Türkleri Kültür Evi olarak bize teslim eden değerli başkanımız Abdul Batur’a şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca BEKA platformu kurucusu Oral Büyüksarı’ya da desteğinden dolayı ve destek veren herkese teşekkür ederim “ Şeklinde konuştu.

Açılıştan sonra geleneksel Tatar kültür ve sanat sergisi gezildi, yemekleri Çi Böbrek te ikram edildi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir