İZMİR POLİSİ 65 TON KAÇAK AKARYAKIT YAKALADI

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 11 Eylül 2023 tarihinde Aliağa ilçesinde kaçak karışımlı akaryakıt yakaladı. Kaçak karşımlı akaryakıt kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilen şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenledi.

Kaçakçılık şüpheli şahıslara ait olduğu düşünülen 20 bin metre kare alan içerisinde bulunan yaklaşık 2bin metre karelik depoda ve depo çevresinde yapılan aramalarda yapıldı.

Yapılan aramalarda çevreye ve kullanıldığında araçlara ciddi zararları olan merdiven altı diye tabir edilen yerlerde üretilerek depolanan ve satışa sunulan yasadışı akaryakıt ürünleri ele geçirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “2 şüpheli hakkında adli işlem yapılmıştır. 65 Ton 800 kilogram kaçak akaryakıt ürünü ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevlilerince olay yerinde yapılan inceleme ve denetimlerde, yapılmıştır.

Denetim ve incelemeler sonucu, yaklaşık 300 metre kare alana atık yağ ürünlerinin toprağa döküldüğü, bu alanın üzerinin toprakla örtülmüş olduğu tespit edilmeş. Bu tesipler sonrası topraktan numuneler alınarak incelemeler de yapılmış olup, şahıslar hakkında gerekli idari yönden yaklaşık 3 milyon 200 bin TL miktarında para cezası kesilmiştir. 

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir