TÜRK DÜNYASI İLK TOY’UNU BORNOVA DA DÜZENLENİYOR

TÜRK DÜNYASININ İLK TOY’U BORNOVA DA DÜZENLENİYOR

TÜRK DÜNYASI CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA İZMİR’DE BULUŞUYOR!

Türk Dünyasının Yörük Türkmen ilk Toyu 21-24 tarihleri arasında İzmir’deki Bornova Aşık Veysel Reakrasyon Alanı’nda düzenlenecek.

Çepni Dernekleri Federasyonu ile Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı’nın ilk defa düzenleyeceği Türk Dünyası Türkmen-Yörük Toy’una İzmir Büyükşehir Belediyesi katkı sunuyor.

Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Ali Aker, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi katkıları ile yapacağımız en büyük Türk Dünyasının Yörük-Türkmen Toy’u için geri sayım başladı. Toy’umuza tüm halkımız davetlidir.” Dedi.

EN BÜYÜK YÖRÜK TÜRKMEN TOYU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI.

Ali Aker, Türk Dünyası Yörük Türkmen Toy’u ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, Gagauzya gibi Türk Cumhuriyetlerden üst düzey katılım ve Tüm Türkiye’deki Yörük Türkmen Federasyon Dernek Başkanları’n da bulunacağı kurultayımıza tüm Türk ve Aile topluluklarımıza davetimizi ilettik.

Türkiye genelinde yaklaşık 700 dernek, federasyon ve Cemevlerimizin iştirak edeceği bu kurultayın Türk Dünyası için önemli bir boşluğu da dolduracağına inanıyoruz.

Kurultayımızda her yöre kendi tarihini anlatacak. Tarihçi, yazar ve akademisyenlerimizin düzenleyeceği panellerimiz olacak.

Her yörenin halk dansları, sanatçıları, şairleri, yazarları da kendi kültürlerinden örnekler sunacak. Bu toyumuza tüm halkımız davetlidir.

Türklerin birbiriyle kaynaşacağı büyük Türk Dünyası buluşması öncesinde bilgilendirme yapacağımız  Bu buluşmada,Ben Erdebil Horasan Alevi Ocakları Bilim Kültür Araştırma ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Ali Aker ve Çepni Federasyonu Başkanı Muhammet  Arif Genç olarak ta Siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.“ Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir