Site icon İntroHaber

TEPE SERVİS İLK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU YAYIMLANDI

Tepe Servis ve Yönetim, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Tepe Servis ve Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, “dünyaya, insana, sektöre ve paydaşlarına sürdürülebilir değer yaratma misyonumuz.” Dedi.

Tepe Servis ve Yönetim A.Ş., 2022 yılında sürdürülebilirlik çatısı altında gerçekleştirdiği tüm faaliyetlerinin yer aldığı ‘Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Tepe Servis olarak kurulduğu günden bu yana dünyaya, insana, sektöre ve paydaşlarına sürdürülebilir değer yaratma misyonuyla çözümün tarafında olmak için çalıştıklarını belirten Tepe Servis ve Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, “Tepe Servis’in sürdürülebilirlik performansını önümüzdeki dönemde daha da yukarı taşımak için çalışmalarımızı bütünsel bir bakış açısıyla sürdüreceğiz” dedi.

Kurulduğu günden bu yana sürdürülebilir değer yaratma misyonuyla hareket eden Tepe Servis ve Yönetim, ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı.

Kurumsal temizlik ve tesis yönetimi hizmeti, özel entegre projeler ve çağrı merkezi hizmeti iş kollarında sürdürülebilir bir perspektifle yürüttüğü faaliyetleri tüm paydaşlarına sunmayı amaçlayan Tepe Servis, raporda 2022 yılında sürdürülebilirlik çatısı altında gerçekleşen faaliyetleri ile birlikte sürdürülebilirlik konusunda hayata geçirdiği ve geçireceği çalışmalara yer verdi.

Rapor, sürdürülebilirlik yönetim stratejisi ve önceliklilerinin yanı sıra ekonomiden çevreye, kurumsal yönetimden toplumsal yatırımlara kadar farklı alanlardaki performansını şeffaf bir şekilde paylaşan Tepe Servis ve Yönetim’in 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 tarihleri arasında tüm faaliyet bölgelerinde yürüttüğü çalışmaları kapsıyor.

Tepe Servis’in Sürdürülebilirlik Raporu’nda 2022 yılında yapılan çalışmalar ve sürdürülebilirlik konusunda yapılacaklarla ilgili şu ifadelere yer verildi:

Sıfır Atık Projesi: Kurumsal temizlik başta olmak üzere, standardı yüksek ve maliyeti uygun çözümleri bir araya getiren, günün gereksinimlerine odaklanarak hizmet yelpazesini genişleten Tepe Servis ve Yönetim, doğayı ve gezegeni koruma çalışmalarına öncelikle ofislerinden başladı. Ofislerinden gıda atıkları, cam ve plastik atıkları, pil atıkları, elektronik atıkları, tehlikeli atıkları ve tıbbi atıkları ayrıştırarak geri dönüştürülmesi için çalıştı.

 Çalışma ortamlarında plastik kullanımını azalttı ve 2022 yılında 7 bin ton atığı geri dönüştürülmesini sağladı.

Tepe Servis, atık oluşumunun önlenmesi ve azaltılması, yeniden kullanıma öncelik verilmesi, oluşan atıkların ise kaynağında ayrı biriktirilerek toplanması ve geri dönüşüm sağlanarak bertarafa gönderilecek atık miktarının azaltılmasıyla çevre ve insan sağlığının korunmasını hedefleyen Sıfır Atık Projesi’ni başlattı.

Buna ilişkin yöntem ve sorumluluklarını belirleyen Tepe Servis, atıkların atık yönetimi ve geri kazanım süreçlerini mevzuata uygunluk ve TS EN ISO 14001 standardı doğrultusunda tüm çalışanlarını ve faaliyetlerini kapsayacak şekilde yürütmeyi sürdürüyor.

Kağıtsız Ofis: Tepe Servis ve Yönetim, çevresel ayak izini minimuma indirmek için azami gayret gösteriyor. Kağıtsız ofis kavramını destekliyor, ofislerindeki iş süreçlerini olabildiğince az kâğıt kullanarak yürütüyor. Geri dönüşümü destekleyerek, ofis atıklarını ayrıştırıyor. Yazıcı ve fotokopi makinelerinin kullanımına sınırlamalar getiriyor.

Temiz Çevre Projesi: Temiz Çevre projesiyle tüm paydaşlarının doğa ve çevre farkındalık seviyesini yükseltmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında, #öncekirletme mottosuyla yola çıkarak çocuk oyun alanlarını ve okulları dezenfekte ediyor. ULV ve UV Sterilizatör gibi teknolojik ekipmanların yanı sıra, su ve kimyasal tüketimiyle etkin çözümler sunuyor. Temizlik ve dezenfeksiyon hizmetlerinde çevreye ve doğaya duyarlı ürünler kullanıyor.

OnTime İş Takip Sistemi: İş süreçlerini mümkün olabildiğince dijital dönüşüm adımlarıyla destekleyen Tepe Servis ve Yönetim, OnTime İş Takip Sistemi’yle tüm süreçlerini uzaktan erişilebilir, mobil ve gerçek zamanlı olarak yönetiyor.

 T-Mode (Temassız Takip Sistemi) çözümüyle müşterilerine QR Kod aracılığıyla anket, değerlendirme ve gerçek zamanlı ürün/hizmet izleme imkânı sunuyor.

Tedarik Zincirinde Sürdürülebilirlik: Tedarik zincirini sürdürülebilirlik ilkesiyle yönetirken, tedarikçileriyle kazan-kazan ilkesi çerçevesinde dürüst, şeffaf, adil ve uzun vadeli iş birliğine dayalı bir iş ilişkisi kurmaya çalışıyor.

 İş birliklerinin her aşamasında sürdürülebilirlik odaklı bir yaklaşım sergiliyor.

Aynı zamanda, yerel tedarikçilere yönelik destekleme politikasıyla, yerel ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor.

2022 yılında paydaş ilişkisini en üst düzeyde yönetebilmek amacıyla tedarikçileriyle sıkı iş birliği içinde olan Tepe Servis, birlikte gerçekleştirdiği birebir toplantılarla uygunsuzlukları tespit edip hızla çözüme kavuşturdu. Tedarikçi bazında iyileştirme çalışmalarını yakından takip ederek, iş birliği fırsatları sunarak, hammadde alımından sonraki süreçlere kadar titizlikle yürütmeye çalıştı.

Karbon Ayak İzini Azaltma Adımları: Tepe Servis ve Yönetim, karbon salınımına doğrudan neden olan fosil yakıt tüketiminin günlük yaşamda en çok ortaya çıktığı alanlardan biri olan ulaşım konusunda, şirket alışkanlıklarını değiştirerek karbon ayak izini azaltmayı hedefliyor.

 2022’yi temel yıl seçerek karbon ayak izini 14064-1 standardına uygun şekilde tüm kategorilerde hesaplayan Tepe Servis’in araştırmasına göre, karbon ayak izi, seyahatlerde, alt yüklenicilerde, şirket araçlarında artış gösteriyor.

Bu veriler doğrultusunda yapılacak iyileştirmeleri kayıt altına alan Tepe Servis, şirket araçlarının yakıt kullanımlarının değerlendirilmesi, seyahat ve konaklamaların doğru planlanarak gerek olmadığı taktirde etkinlik ve toplantıların online olarak gerçekleştirilmesi öngörerek hedeflerini belirledi.

Su Ayak İzi: Doğal kaynakların verimli kullanılması amacıyla operasyonlarının çevresel etkilerine neden olan hizmet noktalarında tükettiği su miktarını etkin bir şekilde yönetmek için çalışmalarına ivme kazandıran Tepe Servis, 2022 yılında bu bağlamda, su tüketimlerini izlemeye ve etkin su yönetimi için aksiyonlar planlamaya başladı.

Bu aksiyonları sürdürülebilirlik yaklaşımı ve politikaları doğrultusunda iş süreçlerine entegre etmeyi planlayan Tepe Servis’in, bu kapsamda yürütülecek çalışmalardaki önceliği ise çalışanlarına bu konudaki, farkındalığın artırılmasına yönelik verilecek eğitimler oldu.

2022’de ilk kez gerçekleştirdiği ‘su ayak izi ölçüm çalışması’ kapsamında mavi su ve gri su değerlerinin ölçümü yapıldı.

İLK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK RAPORU

“Sürdürülebilirlik çalışmalarımızı bütünsel bir bakış açısıyla sürdüreceğiz”

Tepe Servis ve Yönetim A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Güler, “Tepe Servis olarak kurulduğumuz günden bu yana dünyamıza, insana, sektörümüze ve paydaşlarımıza sürdürülebilir değer yaratma misyonumuzla çözümün tarafında olmak için çalışıyoruz.

 Bir süredir devam ettirdiğimiz sürdürülebilirlik çalışmaları kapsamında yarattığımız bu değeri çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve tüm paydaşlarımıza sunduğumuz bu ilk Sürdürülebilirlik Raporumuz ile paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz.

Tepe Servis’in sürdürülebilirlik performansını önümüzdeki dönemde daha da yukarı taşımak için çalışmalarımızı bütünsel bir bakış açısıyla sürdüreceğiz. Bilkent Holding’in güçlü desteği, paydaşlarımızın güveni ve yetkin insan kaynağımızın özverili çalışmaları gelecekte de bizim bu yoldaki en güçlü motivasyonumuz olacaktır.”

TEPE GRUP YÖNETİMİ ÖZELLİKLERİ

2008’de kurulan Tepe Servis ve Yönetim A.Ş., Tepe Kurumsal Çözümler çatısı altında yurt çapında kurumsal müşterilerinin “Entegre Tesis Yönetimi” kapsamında tüm hizmet ihtiyaçlarına çözüm üreten yüzde 100 Türk sermayeli lider yönetim şirketleri arasında yer almaktadır.

Fortune 500 Türkiye 2020 listesinde 417. sırada yer alan Tepe Servis, aynı listede Türkiye’nin yeni şirketleri sıralamasında 36., Ankara il sıralamasında 55., sektörel sıralamada 11., çalışan sayısı sıralamasında 36., öz kaynak karlılığı bakımından 319., faiz ve vergi öncesi kâr-zarar sırlamasında 407. sırada yer alıyor.

Exit mobile version