KAZDAĞLARININ EFSANESİ SARIKIZ HAYIRLARLA ANILDI

KAZDAĞLARININ EFSANESİ SARIKIZ HAYIRLARLA ANILDI

Kazdağları’nın efsanesi Sarıkız 33. Kez yapılan hayırlarla anıldı. Yemekler yenildi dualar edildi.  

Balıkesir’in turistik ve tarihi en eski ilçelerinden Edremit’te bulunan Kazdağları’nın efsane ismi Sarıkız 33. Kez hayır ve dualarla anıldı. Adına kazanlar kaynadı, yemekler dağıtıldı dualar edildi.

Kazdağları’nda efsanelere konu olan Sarıkız anısına Edremit Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Sarıkız Hayrı’nın bu sene 33’üncüsü kırsal Güre Mahallesi’nin Kavurmacılar Mevkiinde yapıldı.

Kazdağları’nın manevi kahramanı ve Sarıkız’ın yaşadığına inanılar, Kazdağları’nın eteklerindeki Güre Mahallesi Kavurmacılar Mevkiinde gerçekleştirilen hayra bincilerce kişi katıldı.

Manevi kızı yaşadığına da inanılan Sarıkız anısına düzenlenen etkinlik, mevlid­-i şerif okunması ile başlandı.  Hayır etkinliği, duaların ardından yöresel yemeklerden oluşan keşkek, nohut, pilav  ve ayran yaklaşık 2 bin 500 kişiye ikram edildi.

Edremit Belediyesi, gün boyu süren çeşitli etkinlikler için vatandaşların daha kolay ulaşım sağlaması için Güre Mahallesi’nden Kavurmacılar mevkiine otobüslerle ring seferleri düzenledi.

Etkinliğe katılan Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Sarıkız anısına adanan hayır yemeğinin yıllar boyu süren bir gelenek olduğunu belirterek “Kazdağları’nın ve bölgemizin yüzlerce yıllık geçmişe dayanan bir geleneği olan Sarıkız’ı yine vatandaşlarımızla birlikte anıyoruz.

Hayrımıza katılan, dualarımıza eşlik eden, en önemlisi katılımları ile bu geleneğin sürmesine katkı veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hayrımızı ve dualarımızı Allah kabul etsin.” Dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir