DEVLET ANKARA DAN İBARETTİR ALGISI DEĞİŞTİ

AK Partili Çankırı Esnaf Buluşması’nı değerlendirdi:, “Devlet Ankara’dan ibarettir’ algısı AK Parti ile değişti”

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk ekonomi politikalarının tartışıldığı ve taleplere karşılık bulunan İzmir İktisat Kongresi bu kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın katılımıyla kent esnaf ve sanatkarlarını ağırladı.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, çağrı üzerine İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin İzmir İktisat Kongresi’nin salonunda İzmirli esnafının evinde gerçekleşen Esnaf Buluşması’nı, “geçmiş ‘devlet Ankara’dan ibarettir’ algısı hükümetlerimiz ile değişti” sözleri ile değerlendirdi.

700 kişilik salon hınç dolduran 128 oda başkanı ve temsilcilerinin hazır bulunduğu Esnaf Buluşması’nda çalışma vatandaşın evinden ayrılan tüm bölgelerden oluşuyordu.

İki saati aşan zirvede Oda Başkanı Yalçın Ata’nın moderatörlüğünde, merak edilenleri ve bulunabilecekleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’a iletme fırsatı buldu.

Ahilik Haftası kapsamında İzmir Milletvekili olarak böyle bir buluşmanın öznesi olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Çankırı’da yapılan zirveyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘milletin hizmetkarıyız’ ifadesiyle tanımladı. Hükümet olarak ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayalı ilkeler ile her daim esnaf ve sanatkârların yanında kadınlarla dile getiren Çankırı, “Asırlar öncesinden günümüze kadar gelen, yeni nesillerin yollarını da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, Türkiye Yüzyılı kurtarılan güvenli ve takip eden adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecek.

Yoğun programlarına rağmen ürünlerini kırmayıp gelen Sayın Bakanımızın nezdinde gerçekleşen bu buluşma da oldukça verimli geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kalemlerinden biri olan esnaf kardeşlerimizin yapılan toplantı ile özetleri ve önceki ağza iletmeleri bugün vatandaş-devlet ele ele o zamana ait bir göstergedir. Geçmişte ‘devlet Ankara’dan ibaret’ olan algısı hükümetlerimiz ile değişti. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve her yerdedir. Dünyada artık referans olan ülke seçeneklerindeyiz. Bu vesile ile biz her daim milletimizin yanındayız refahı için canla başlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir