ZONGULDAK TA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK 250 İŞÇİ

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: Acı haber geldi 250 işçi çalışıyor.

Son dakika haberi! Maden ocağından 1 ölü 4 yaralı çıkarıldığı öğrenildi.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yer alan maden ocağının -450 kotunda göçük meydana geldi. Göçük altında kaldığı madende 250 işçinin çalıştığı değerlendirilen işçilerin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Son gelen bilgilere göre göçük altında kalan 4 işçiden 3’ünün kurtarıldığı 1 işçinin hayatını kaybettiği açıklandı. Zonguldak Valisi Hacıbektaşoğlu, “Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, göçükle ilgili, “1 kişi hayatını kaybetti. 6 yaralımız var.” açıklamasında bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, hayatını kaybeden madencinin Ramazan Yıldırım olduğunu açıklayarak, “Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi.

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 ölü, 6 yaralı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) ait Armutçuk madeninde tavan çökmesi meydana geldi. Ocağın eksi 450 kotunda meydana gelen göçükte 1 madenci yaşamını yitirdi 6 madenci yaralı olarak kurtarıldı.

Ölen işçi içinde cenaze merasimide bugün yapılacağı açıklandı.

(Takvim)

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir