Site icon İntroHaber

BEKA’NIN 1.FESTİVALİ 1 EYLÜL’DE BORNOVA’DA BARIŞ ESTİRECEK

BEKA’NIN İLK FESTİVALİ 1 EYLÜL’DE BORNOVA’DA ‘BARIŞ’ ESTİRECEK

BEKA’nın İlk festivali 1 Eylül’de Bornova’da ‘BARIŞ’ estirecek.

Bilecik, Eskişehir, Kütahya, Afyonkarahisar (B.E.K.A.) İzmir Bornova’da düzenleyeceği ilk defa düzenleyeceği bölgenin tarihi, kültürel dokusunun ve yöresel lezzetlerini ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması amaçlayan bir festivale ev yapacak. Festivali aynı zamanda ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunmak amacıyla ilk defa İzmir’de düzenleniyor.

İzmir Kent Konseyi’nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtkl az n festivalde konuşan B.E.K.A. Oluşum Başkanı Oral Büyüksarı, “B.E.K.A. Bilecik Eskişehir, Kütahya, Afyon illerini kapsayan bölgenin tarihi, kültürel dokusunun ve yöresel lezzetlerinin ulusal ve uluslararası çapta tanıtımının yapılması aynı zamanda ekonomik anlamda bölgenin kalkınmasına da katkıda bulunmak amacıyla İzmir’de yaşayan sivil toplum örgütlerinin katıldığı oluşumdur.” Dedi.

Büyüksarı yaptığı konuşmasında şunlara değindi, “Yunus Emre söylediği; ” Gelin Tanış Olalım” dedik tanışmak için,

Hacı Bayram Veli dediği; “Bir olalım, iri olalım, diri olalım” dediği gibi dayanışma, Kırım Türkü İsmail Gasıpları dediği ” Dilde Birlik, Fikirde Birlik, işde Birlik” den esinlenerek iş dünyası ve ekonomik birliği sağlamak için bir aradayız.

Öncelikle 1 Eylül’de Dünya Barış Günü olarak yine Yunus’un(Yunus Emre) penceresinden, “Sevelim Sevilelim, Dünya Kimseye Kalmaz” diyerek günü özel bir şekilde kutlayacağız.

1- Sonbaharda B.E.K.A olarak KORDON’dan DORLION’a, GORDION İzmir’den bölgemizdeki tarihi turistik yerlere, kafilelerle 2 gece 3 gün geziler planlanacaktır, projeyi İzmir Kent Konseyi ile birlikte yapmayı planlıyoruz.

2- “İlçemize (yatırım ile )geri dönelim” projesi ile metropollerden davet edeceğimiz yatırımcılar ile ilgili envanter çalışmaları yapılacak ve ilin, ilçenin, köyümüzün bölgenin öne çıkan yönleriyle YATIRIMCIYA ÇAĞRI toplantısı da düzenlenecektir.

Ve kendimizi, bölgemizi tanıtmak amaçla Cumhuriyetin 100. yılında il, ilçelerimizin, bölgedeki ürünlerin İzmirlilere tanıtımı ile hemşerilerle kaynaşması amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi,  Bornova Aşık Veysel Reakrasyon Alanı’nda 01 Eylül, 04 Eylül tarihleri arasında B.E.K.A. festivali planlanmıştır.”

FESTİVAL SANATÇILARLA RENKLENECEK

Büyüksarı, sözlerini, ”Festivalde akşamları bölge sanatçılarının katılımıyla Mithat Körler, Ali Rıza Saltuk, Mustafa Gökçe, Leonida Timuş, Akhmed Akmedov gibi sanatçı konserleri, İzmir Es Es bando, İzmir Kırım Derneği, Avrasya Yörük Bacıları, Eskişehir Sarızeybek halkoyunları ile söyleşiler yapılacak, yöresel lezzetlerin ve yeraltı zenginliklerinin, ürünlerin sergilendiği stantlar kurulacaktır. Yapılacak program hakkında sizleri de bekleriz.” Şeklinde tamamladı.

Exit mobile version