Site icon İntroHaber

İZMİ’DE KUKLALAR OPERASYONLA YAKALANDI

İZMİ’DE KUKLALAR OPERASYONLA YAKALANDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevli 93 ekip 231 polis ekiplerince; İzmir, Karşıyaka ve Kınık Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde; haksız kazançla vatandaşlara baskı ve tehditle,  yasa dışı yollarla dolandıran iki suç örgütüne karşı operasyonlar düzenlenerek yüzlerce şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Basın ve Medya Halkla İlişkiler Müdürlüğünce yapılan açıklamada, “ilimiz genelinde haksız menfaat ve yüksek kazanç sağlamak amacıyla yasalara aykırı biçimde oluşan mafya tipi yapılar ile silah, mühimmat ve tehlikeli madde kaçakçılığıyla mücadele faaliyetleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Özellikle iş insanları başta olmak üzere, mağdur edilen şahıslara yönelik silahlı tehdit ve şiddet uygulayan, nitelikli yağma ve şantaj yapanlara 93 ekiple 231 personelle sabah baskını düzenlendi.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ki Baskınlarda;  örgüt bünyesinde açık veya gizli iş bölümü bulunan, hiyerarşik yapıya sahip, suç işlemeyi süreklilik haline getirmiş ve suç işlemeye elverişli malzemeye sahip, haksız çıkar sağlamayı amaçlayalara İzmir’in bazı ilçelerinden operasyonlar düzenlendi.

Liderliğini şüpheli M.C. isimli şahsın yaptığı Organize Suç Örgütü ve Mensupları ile yine bu suç örgütüne yasadışı olarak silah temin eden, iki ayrı şebekeye yönelik 20.06.2023 tarihinde  saat 06:00’da İzmir merkezli Muğla, Amasya, Manisa illerinde bulunan baskınlar düzenlendi. 93 Polis ekiplerince;  33 ikamet, 4 işyeri, 3 araç ve 1 depoya eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir.

Haziran ayı 2. Haftasında, 93 ekip ve 231 personelin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda; 33 hedef şahıstan, 28 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Firari 5 şüpheli şahsı yakalama çalışmaları devam etmektedir.        

Gerçekleştirilen operasyonel çalışmalar kapsamında; 10 adet Tabanca, 11 adet Pompalı Tüfek, 1 adet Kurusıkı Tabanca, 213 adet farklı ebatlarda Tabanca Fişeği, 78 adet Kartuş, 45 adet Kurusıkı Fişeği, 11 adet Şarjör, 2 adet Kasatura, 1 adet Kelepçe, Bir miktar uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. İzmir Polisi, şehrimizin huzur ve esenliğini korumak amacıyla suç ve suçlularla mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir.” Denildi

Exit mobile version