Site icon İntroHaber

VÜCUT İÇİN : STEROİD DE SAHTE PANZEHİRİ DE SAHTE SATANLAR İSE ÜNLÜ

İZMİR POLİSİNDEN SAHTE VÜCUT GELİŞTİRME VE SAHTE PANZEHİRİ İLACI OPERASYONU!

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, yaz aylarında vatandaşların zayıflama iyi niyetlerini kötüye kulanmaya çalışan, Sahte Vücut Geliştirici, yağ yakıcılar ile sshte panzehir hapı ile ölümlere veya insan bedenin de ağır hasarlara hatta ölümlere sebep olabilecek ilaç satan aralarında ünlülerin de bulunduğu sahtekarlara göz açtırmadı.

Bir çok kişinin ölümlerine sebep olabilecek, vücutlarda kalıcı hasarlar bırakabilecek, kilolarca toz steroid maddesi, onlarca kilo sahte sıvı yağ yakıcı ile binlerce sahte panzehir hapı ele geçirildi. Ünlüleri kullanan şüpheli şahıslar; sahte ana maddesi ürünleri kullanan, ünlü markaları taklit ediyorlar.

Şüpheliler hammadde teminini ise hava, kara yoluyla yurt dışından kedi veya köpek maması gibi değişik şekillerde yurt içine sokmaya çalışılırken sıkı takip sonucunda İzmir Polisince yakalandılar.

Bilindiği gibi bu gibi ilaçların normalde Türkiye içinde satılması yasak. Ancak yasal boşlukları bulan şahıslar bunları yurt dışında getirip satışa sunarken pahalı ürünler olduğu için sahtelerini de ürettiler. Vücut Geliştirme İlaçlarının, hatta panzehir haplarının da sahtelerini yurt içinde üretip satmak suretiyle, suç üstüne suç işlemiş oluyorlar. Şüpheli sahtekar şahıslar; hem insan sağlığı ile oynayıp ölümlere hem de vücutlarda kalıcı hasarlara sebebiyet verebiliyorlar.

İzmir Emniyet Müdürlüğü de bunlar göz açtırmıyor. İzmir Polisince yapılan açıklamada, ”İzmir Polisi, Kaçakçılık Şube ekiplerince gümrük kaçağı/sahte vücut geliştirme, kilo alma ve kilo verme ilaçlarının ham maddesini, Çin’den kedi, köpek ve bebek maması ambalajlarında getirterek, dünyaca bilinen markaların şişe, kutu ve ambalajlarını yaptırarak satmaya çalışıyorlardı. Şüpheli şahısla,  kendi imkanları ile kurdukları merdiven altı diye tabir edilen sahte, tamamen sağlıksız koşullarda üreten, ilimizde ve bir çok ilde bulunan spor salonlarına, müsabakalara hazırlanan vücut geliştirme sporcularına ve amatör fitness yapan gençlere kargo yolu ile ticaretini yapmaya çalıştıkları tespit edilmişti. Bunu yapan 2 şüpheli uzun süreli teknik ve fiziki takipleri sonucunda yakalandı.

İzmir’in Konak, Bornova, Kemalpaşa, Gaziemir ve Selçuk ilçelerinde bulunan 4 ayrı ikamet ile 2 depo, 2 araç, 2 işyeri ve havalimanında yapılan aramalarda; 197 bin adet sahte vücut geliştirme (panzehir şeklinde satılacak) hapı, 7 kilo 438 gr toz (vücut geliştirme yapımında kullanılacak) hammadde (steroid),  8 bin 815 adet paketleme malzemesi (şişe, kutu, kapak), Bin 834 adet farklı boyutlarda paketlenmiş şişeli ilaç, 25 adet elektronik emtia ürünü, 24,5 litre sıvı (koldan enjekte için sahte üretilmiş) hammadde, 6 adet imalat malzemesi (kompresör, hassas ve normal teraziler, karıştırıcı, beher, şırınga vb. gibi alet ve edevatlar) ile 1 adet su altı drone, 1 adet kolon ve kiriş direnci ölçüm cihazı ele geçirilmiştir.“ Şeklinde bilgiler verildi.

Öte yandan insanların canı ve sağlığıyla oynayarak sırf para için hiçe sayan, şüpheli şahıslarla ilgili olarak yapılan açıklamada ise, ”Adli makamlara sevk edilen G.İ ve A.T. isimli şüpheliler adli kontrol (ev hapsi, yurt dışı yasağı) şartıyla serbest bırakılmıştır. İzmir polisi olarak, ilimizde insan sağlığına ciddi zararları olan, sağlıksız ortamlarda üretilerek, depolanan ve satışa sunulan yasa dışı vücut geliştirme ilacı satış ve ticareti ile mücadelemiz vatandaşlarımızın da desteği ile devam etmektedir.” Denildi

Exit mobile version