Site icon İntroHaber

AK PARTİLİ SÜREKLİ VE ÇANKIRI DEPREMZEDELERE BAYRAM ZİYARET

AK Partili Milletvekili Adayları Kerem Ali Sürekli ve Ceyda Bölünmez Çankırı Bayram ziyaretlerini depremzedelerden başlatarak, bölgelerinde seçim çalışmalarını da devam ettiler.

Kerem Ali Sürekli : “Sosyal devlet güçlü millet anlayışıyla milletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz”

Ceyda Bölünmez Çankırı : “Eser ve hizmet siyasetinde rakibimiz yok”

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Sürekli, İzmirli hemşehrilerinin elini sıkmaya, onlarla hemhal olmaya devam ediyor. Menemen ve Çiğli ilçelerinde ziyaretlerini sürdüren Sürekli, İzmir genelinde son 20 yılda; gıda, eğitim, sağlık, proje desteklerini de içeren sosyal yardımlardan 156 bin hanenin yararlandığını söyledi. Bu yardımların miktarının ise 11,31 milyar TL olduğuna dikkat çeken Sürekli, “Sosyal devlet güçlü millet anlayışıyla milletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Menemen ilçesindeki ilk programına Asarlık Mahallesinde başlayan AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Kerem Sürekli, kanaat önderleriyle bir araya geldi. Daha sonra sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Sürekli, Menemen Kars Arpaçay Akyaka Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Menemen Kafkas Türkleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine konuk oldu. AK Parti’nin bir kitle partisi olduğunu hatırlatan Sürekli, “Gücümüzü milletimizin her kesimini temsil edebilme kabiliyetimizden alıyoruz. AK Parti; dil, din ve ırk ayrımı gözetmeden tüm farklılıkları, ülkemizin temellerini oluşturan renkler olarak görmektedir. AK Parti hükümetleri, unutulan, yalnızca seçimden seçime hatırlanan vatandaşlarımızın yuvası oldu. O güzel insanlarımızın baş tacı edildiği bir hareket oldu. Bu durumu sosyal politikalarımıza da yansıttık, girmedik hane, dokunmadık gönül bırakmadık. İzmir genelinde son 20 yılda; gıda, eğitim, sağlık, proje desteklerini de içeren sosyal yardımlardan 156 bin hanemiz yararlandı. Bu yardımların miktarı ise 11,31 milyar TL. Sosyal devlet güçlü millet anlayışıyla milletimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

MAHALLELİNİN BAYRAM SEVİNCİNE ORTAK OLDU

Asarlık Mahallesinde esnafları ziyaret eden Sürekli, Arefe Günü nedeniyle alışverişe çıkan mahalleli ile de sohbet etti, bayram sevinçlerini paylaştı. İl Başkanlığı döneminde her an sahada olmasının etkilerini daha çok gördüğünü kaydeden Sürekli, “Güzel yürekli hemşehrilerim, siyasi hayatım boyunca teveccühlerini hiç esirgemedi. Sahada olduğumuzu duyup görünce yanımıza gelip halimizi hatırımızı sormaları eşsiz bir duygu. İşte bu teveccühü hak etmek için gece gündüz demeden, onlar için çalışmaya devam edeceğiz. Doğru adımlarla daima ileri yürüyeceğiz” dedi. Daha sonra Menemen Ziraat Odasına konuk olan Sürekli, burada bir araya geldiği çiftçilerin talep ve önerilerini dinledi. Ardından Menemenli Şehit Ali Er’in emaneti olan ailesini ziyaret eden Sürekli, buradan Çiğli ilçesine geçti. Kaklıç ve Sasalı mahallelerinde faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen ve bayram alışverişine çıkan mahalleli ile bayramlaşan Sürekli, ilgi ve teveccühleri için kendilerine teşekkür etti. AK Partili Sürekli, Ramazan Ayı’nın son iftarını, Kahramanmaraşlı depremzede aileyle yaptı. İlk günden bu yana depremzedelerin yanından bir an bile ayrılmadıklarını dile getiren Sürekli, acıları paylaşarak azaltacaklarını, yaraları omuz omuza verecek saracaklarını söyledi.

,,,,,,,,,,,,

 AK Partili Çankırı:  “2002’den önce unutulan kadınlar şimdi sahada”

 “AK Parti iktidarında kadınlar her yerde iz bırakan oldu”

 “Eser ve hizmet siyasetinde rakibimiz yok”

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, “2002’den önce unutulan kadınlar şimdi sorunlarına kesim çözüm ve taleplerine muhatap bulur oldu. AK Parti iktidarında kadınlar her yerde iz bırakan oldu” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı seçim kampanyası çerçevesinde Karabağlar’da Aile Destek Merkezi (ADEM)’i ziyaret etti.  Burada el emeği göz nuru ile yapılan üretimleri inceleyen Çankırı, ADEM’in çeşitli alanlarda sunduğu fırsatlarla nitelikli hizmetin adresi olduğunu anlattı. Çankırı; “AK Parti hükümetinde ADEM projesiyle kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri ile toplumsal entegrasyonları sağlandı. Kadın artık evde oturan değil sanattan siyasete, eğitimden sağlığa sahada her yerde her türlü alanda iz bırakan oldu” dedi.

80 bin kişi aile eğitim programından yararlandı”

AK Parti iktidarından önce kadınların sorunlarıyla, istismarlarıyla, dramlarıyla mağduriyetleriyle gündemde olduğunu belirten Çankırı; “Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarışacak kimse yok. Yürütülen her mücadelede biz kadınları hep yanımızda gördük. Kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük. 2002’den önce unutulan kadınlar şimdi sorunlarına kesim çözüm ve taleplerine muhatap bulur oldu. Kadınlarımızın hayalleriyle kendimize ufuk çiziyoruz. Onların gerçekleşen hayalleriyle mutlu ailelerin temeli atılıyor. Çünkü kadını güçlendirdiğimiz zaman aileyi güçlendiririz. Aileyi güçlendirirsek ilimizi güzel İzmir’imizi güçlendirmiş oluruz. Bugüne kadar İzmir’de 80 bin 67 kişi aile eğitim programlarımızdan yararlandı” diye ifade etti.

ADEM’de çocuklara da yer var

3-6 yaş çocuk bakım hizmeti de sunulan ADEM’de artık kadınların, çocuklarıyla birlikte güvenle ve heyecan duyarak geldikleri bir merkezlerinin olduğunu aktaran Çankırı şöyle konuştu: “Kurslarda eğitim gören kadınlarımıza İŞKUR tarafından günlük para veriyoruz. Bu sayede kursiyer kadınlarımız aylık gelir elde edebiliyor. ADEM’lerimizde sosyal, “kültürel”, “mesleki” ve “sportif” olmak üzere 4 başlıkta kurslar düzenleniyoruz. Kurslarda kadınlar, aile içi iletişim, bebek bakımı, bağlama, gitar, aşçılık, pastacılık, kuaförlük eğitimi alabiliyor, sportif faaliyetlere katılabiliyor. Bu merkezlerimizde seminer, konferans, kermes, fuar, gezi, piknik organizasyonları, tiyatro, sinema, film gösterimi, sağlık taraması da gerçekleştiriliyor.”

Verilen her sözü tuttuk”

Çankırı saha çalışması kapsamında Bayraklı’da bulunan Ege Oluşum Derneği’nde bölgedeki depremzede aileler için düzenlenen ‘Gülen Çocuk Mutlu Çocuk’ temalı bayram eğlencesine de katıldı. 6 Şubat depreminin ilk gününden bu yana yaraların sarılması için devletin topyekûn çalıştığını hatırlatan Çankırı, “Şu an İzmir’de 80 bine yakın depremzede ailemiz var. Bütün ilçelerde ilçe başkanlıklarımız bir seferberlik halinde yardımları ulaştırmaya çalışıyor. Biz çok büyük bir devletiz. Cumhurbaşkanımız söz verdi ve verilen tüm sözleri 21 yıl boyunca tuttu. İnşallah bu şehirler yakın zamanda eskisinden daha güzel daha da güvenli olacak. Sizler de evinize huzurlu yuvalarınıza döneceksiniz. Bu süreçte bizim başımızın tacısınız, iyi ki varsınız” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ardından Gümüşpala’da Atatürk Caddesi üzerinde esnaf ve vatandaşla bayramlaşarak partisinin Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaret etti.  

,,,,,,,,,,,,,

AK Partili Ceyda Bölünmez Çankırı; “İzmir, 14 Mayıs’ta Millet İttifakı’na kırmızı kart gösterecek”

AK Parti İzmir Milletvekili ve Milletvekili adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Millet İttifakı milletvekili aday listelerinin çoğunun din, Atatürk düşmanı ve FETÖ’cüler olduğuna işaret ederek; “Askerimize silah doğrultanlarla aynı masada oturanları, milletimiz görüyor. İzmir, 14 Mayıs’ta, Millet İttifakı’na kırmızı kart gösterecektir.” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı kentte seçmenin nabzını tuttuğu temaslarında İzmir Mardinliler Federasyonu, Alıçlı Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Mardin Midyat Şenköy Beldesi Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ve Midyat Yolbaşılılar Derneği’ni ziyaret etti. Milletvekili Çankırı, bu yıl Ramazan Bayramının asrın felaketi yüzünden buruk geçtiğini dile getirerek hemşehri dernek ve federasyonlarının depremin olduğu ilk günden bu yana devletiyle el ele omuz omuza çalıştığını söyledi.

Beka sorunu yaşatmalarına izin vermeyeceğiz”

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala AK Parti hükümetlerinin Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) her dönem sesi olduğunu, Türkiye’nin bir uçtan diğer uca STK’larla birlikte gönül ve hizmet köprüsü kurduklarını açıklayan Çankırı, “Bugün hiçbir partide olmadığı kadar AK Parti listelerinde Türkiye’nin tüm bölgelerini temsil eden partililerimizi, adaylarımızı görmeniz mümkündür” dedi.  Çankırı, Millet İttifakı’na da yüklenerek şunları söyledi: “Önümüzdeki 5 yıl daha burada bir kız kardeşiniz olarak hizmet edeceğiz. Gerçekten zorlu bir yarış içindeyiz. Ancak bunu da tamamlayacağımızı biliyorum. Bugün gelinen noktada bir rekabet içindeyiz. Ancak rekabetin bile akıl-mantık çerçevesinde yapılmasını isterdik. Zira bugün karşımızda gördüğümüz kendilerini muhalif olarak nitelendiren siyasi partiler aslında Türkiye’yi beka sorununun içine çekmek istiyorlar. Ama biz Türkiye’ye beka sorunu yaşatmalarına izin vermeyeceğiz. Bu yüzden daha sıkı ve güçlü olmalıyız. AK Parti hükümetleri döneminde tüm STK’larımızı daha da büyüttük. Taziyelerde, bayramlarda en coşkulu ve en üzüntülü zamanlarda iktidar olarak hep yan yana olduk, olmaya devam edeceğiz. Bu yüzden, İzmir 14 Mayıs’ta Millet İttifakına kırmızı kart gösterecektir.” dedi.

Masada kaçak yapmaya gerek yok”

AK Partili Çankırı, ziyaretleri çerçevesinde 1994 yılında Elazığ Karakoçan’da teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Komanda Hasan Şakar’ın Bayraklı’da ikamet eden ailesini ziyaret etti. 2002 yılından bu yana kara ve deniz sınırlarında kent ve kırsal alan güvenliğin üst düzeyde olması için devletin tüm kolluk kuvvetlerinin görev başında olduğuna dikkat çeken Çankırı şöyle konuştu: “Bu bayrak aziz şehitlerimiz sayesinde dalgalanıyor. 2002 yılından beri özellikle şehit ailelerimize yönelik pozitif ayrımcılık içeren düzenlemeler yaptık. Elbette atılan hiçbir adım şehitlerimizi geri getirmiyor. Ama devletimiz şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘inlerinde ölmeye devam ediyorlar’. Çünkü bizim bir davamız var. Biz bu vatanın kolay kazanılmadığını biliyoruz. Askerimize silah doğrultanlarla aynı masada oturanları, milletimiz görüyor. Masanın altından kaçamak yapmaya gerek yok. Kılıçdaroğlu demedi mi ‘Her 4 CHP’liden biri HDP’ye oy verirse bu iş tamamdır’ diye. Neyi vaat ediyorlar? Onların Milletvekili listeleri din, Atatürk düşmanları ve FETÖ’cülerle dolu. Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanımız bu konuda herkes ciddi irade koydu. Sizlerin hakkını helaliyle korumak için var gücümüzle çalışıyoruz.  İHA’lar, SİHA’lar sayesinde şimdi nerede nasıl etkisiz hale getirildikleri belli. Savunma sanayisinde atılan adımlarla bugün dünyaya örnek teşkil eden ülke konumuna geldik.”

Bayraklı Sevgi Yolu üzerinde esnafla da bayramlaşan Çankırı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Exit mobile version