Site icon İntroHaber

MUSTAFA TUĞRUL EDİS, UMUDU ASLA ELDEN BIRAKMA

Yazar Mustafa Tuğrul Edis’ten benzersiz bir iş yönetim kitabınında olduğu ard arda iki kitap birden “Başarı, Dün, Bugün, Yarın’’ ve ‘’ Akıl Fırtınası’’ okuyucularıyla buluşuyor.

İlk şiir kitabını 1998 yılında okuyucuları ile buluşturan ve bu güne kadar kişisel gelişimden, yaşanan hayat öykülerine kadar çeşitli konularda edebi değer taşıyan 12 kitap yayınlayan yazar Mustafa Tuğrul Edis geçtiğimiz kasım ayında Caretta Kitap tarafından Tortuga markasıyla yayınlanan “Başarı, Dün-Bugün-Yarın”ın ardından ‘’Akıl Fırtınası’’ kitabıyla okuyucularıyla buluştu. Yeni bir kitaba başlama düşüncesi olmadan düzenli bir okuma sırasında notlar almaya başlayan yazar; kendi deyişiyle gördükleri, düşündükleri, unuttukları, erteledikleri, özlemeyi bile bilmediklerini yazarken aklına gelmiş yaşanmışlıkları bu kitapta topladı.‘’Akıl  Fırtınası’’ kitabında insanın en büyük hatalarını en iyi bilinen yönleriyle yaptığını belirten Edis sınırlarını bilmenin insan için zor olduğunu söylüyor. Peş peşe yazdığı iki kitap hakkında söyleştiğimiz başarılı yazar Mustafa Tuğrul Edis ile çocukluğunun geçtiği ve hala yaşamını sürdürdüğü İzmir’in şirin ilçesi Urla’da buluştuk. Geçmişten günümüze izler taşıyan büyüdüğü sokaklar ve bahçeler içerisinde aldığı ilhamla beslenen yazar okuyucularını insan doğası ve yaşama dair farklı düşünceler arasında benzersiz bir yolculuğa çıkarıyor.

Benzersiz bir iş yönetim kitabı

Meslek yaşamında uzun yıllar organizasyon, kalite, yönetim sorunları üzerine teori ve pratiği birleştiren Mustafa Tuğrul Edis, “Başarı, Dün-Bugün-Yarın”da, krizlerdeki benzer özellikleri ve temel neden–sonuç ilişkilerini görmenin mümkün olduğunun altını çiziyor. Yazar, “bugün, hata yapacağım bir gün değil” diyerek işe başlamanın önemine vurgu yapıyor ve devam ediyor; “Asıl önemli olan; Başkalarının ne ve nasıl yaptığından çok, kendi şartlarına odaklanarak çalışmak, genel beklentilerden vazgeçerek kendi görüşünün ışığında ilerlemek, umudu asla elden bırakmadan devam etmek…” Başarı; Dün, Bugün, Yarın, sorunlara yaklaşırken farklı bakış açılarına sahip olmanın önemine vurgu yapıyor; krizlerin farklılıklara bürünerek ve her seferinde yeniymiş izlenimi bırakarak ortaya çıktığının; oysa incelendiğinde krizlerdeki benzer özellikleri ve temel neden–sonuç ilişkilerini görmenin mümkün olduğunun altını çiziyor.

Mustafa Tuğrul Edis, “Umudu asla elden bırakmadan çalışmak yararlıdır” diyor ve ekliyor: “İşyaşamının hangi seviyesinde olursanız olun, önce her konuda kendinizle konuşmanız ve doğru bir sonuca ulaşmanız gerekir.”

Exit mobile version