OYUNCAK KÜTÜPHANESİ ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

ÇOCUK , ÇOCUK PARKI , ÇOCUK ŞUBE , ÇOCUK HAKLARI NELERDİR? KÜTÜPHANE , KİTAP , KÜTÜPHANE NEDİR?, KİTAP NEREDE OKUNUR? KÜTÜPHANEDE NEREDE BULUNUR? , KÜTÜPHANEDE NELER BULUNUR? OYUNCAK KÜTÜPHANESİ OLUR MU?

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği yaratmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için hayata geçirdiği Oyuncak Kütüphanesi’nde çalışmalar tamamlandı.

Oyuncak Kütüphanesi projesi ile her çocuğun oyuncağa ulaşabilmesini amaçlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi oyuncak kütüphanesindeki çalışmaları tamamladı. Büyükşehir Belediyesi oyuncak kütüphanesinde kütüphane mantığı ile çocukların oyuncakları belli bir süreliğine alıp oynadıktan sonra geri getirebileceği birinci alan, birlikte eğitim ve etkinliklerin yapılacağı ikinci alan, psikolojik danışmanlık, oyun terapisi verilecek üçüncü alan, ihtiyaç sahibi ve depremzede çocuklara verilmek üzere bağışların kabul edildiği dördüncü alan oluşturdu.

Çocukların bilişsel, psikolojik, sosyal ve diğer alanlarda gelişimlerine katkıda bulunmak, her çocuğun her oyuncağa erişimini sağlamak, engelli bireyler içinse benlik kaygısı, baş etme becerileri kazandırmaya yönelik bir organizasyon olan Oyuncak Kütüphanesi Projesi yerel yönetimlerde ilk defa Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde hayata geçiriliyor.

Tüm Vatandaşlar Oyuncak Kütüphanesi’ne Bağış Yapabilecek

Oyuncak Kütüphanesi projesi ile ilk başta çocukların fırsat eşitliği yakalaması, tüm çocukların erişemediği oyuncaklara rahatlıkla erişebilmesi, kütüphane sorumluluğu alabilmesi amaçlanırken çocukların grup halinde gelerek çeşitli faaliyet, etkinliklere ve eğitimlere katılabilmesi planlanıyor. Oyuncak Kütüphanesi’nde ayrıca çocuklara yönelik bireysel görüşmelerin yapılacağı oyun terapisi eğitimi sunulacak. Kütüphaneye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın çocuklarının da eşit bir şekilde oyuncağa ulaşabilmesi amacı ile bağış kabul ve dağıtım alanı oluşturdu. Oyuncak bağışı yapmak isteyen vatandaşlarımızın 444 48 01 Çağrı Merkezi’ni araması ya da Fethiye, Ortaca, Marmaris, Menteşe, Milas ve Bodrum sosyal hizmetler birimine oyuncakları bırakması yeterli olacak.

Bunları da sevebilirsiniz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir